Gezichtsbescherming voor de motorliefhebber

Tijdens de koudere maanden draag je waarschijnlijk onder je helm extra bescherming. Denk bijvoorbeeld aan een bandana, een balaclava of een motor kol. Naast deze topproducten bestaan er ook gezichtsmaskers die gedragen kunnen worden onder een pothelm of jethelm. Ben je op zoek naar stoere gezichtsbescherming? Hieronder vergelijken we de verschillende type gezichtsbescherming.

Gezichtsmaskers

Het gezichtsmasker bestaat uit twee delen welke demontabel van elkaar zijn. Ze zijn gemaakt van zeer duurzaam TPU kunststof, waardoor ze zeer licht, maar ontzettend sterk en flexibel zijn. Naast dat ze er super tof uitzien onder je pothelm of jethelm, is het masker ook zeer geschikt als snowboard of skimasker. Zand en kleine stof deeltjes worden uit de ingeademde lucht gefilterd en de ventilatiegaten onder de lens zorgen ervoor dat je geen beslagen glazen krijgt. De lens is krasbestendig en de bril is aan de binnenkant bedekt met foam, waardoor hij heerlijk zit. Deze maskers zijn verkrijgbaar in twee varianten met verschillende lens kleuren. Zo zijn er maskers met onder andere reflecterende lenzen, een multi-kleur lens en een smoke lens.

Balaclava’s

Naast de gezichtsmaskers zijn er ook allerlei balaclava’s te koop. Balaclava’s van merken zoals IXS, Grand Canyon en Richa. Een balaclava is ideaal om wind tegen te houden en biedt extra warmte. Het zorgt voor een extra beschermlaag over je hoofd en onder je helm. Daarnaast is een veel verkocht product de bandana die niet volledig over je hoofd valt, maar wel beschermt tegen wind en kou. De bandana is makkelijk in gebruik en is ook nog eens multifunctioneel. Hij past namelijk om je nek, je hoofd en je pols. Nog een pluspunt, de bandana is ook te gebruiken als mondkapje. Mocht een balaclava of een bandana toch niet helemaal jouw ding zijn, dan bestaat er ook nog de motor kol. Hiermee weet je zeker dat er geen wind zal doorkomen. Deze kol is een heerlijke toevoeging voor onder het motorpak.

Skull Masks

Wil je nou echt opvallen met je gezichtsbescherming? Kies dan voor een skull mask of skull bandana. Dit gezichtsmasker heeft dezelfde specificaties als de andere maskers en is ook verkrijgbaar in verschillende lens kleuren. De schedel bandana is gemaakt van polyester en is luchtdoorlatend. Hij beschermd tegen wind en kou en is daarnaast warm en isolerend.

Al deze gezichtsbeschermingen zijn geschikt voor allerlei doelen en zijn dus zeker niet alleen voor motorrijders.