GP van Brazilië

De Braziliaanse Grand Prix is een populair f1 evenement. De Braziliaanse GP wordt om de vier jaar georganiseerd in São Paulo, en wordt gehouden gedurende de hele dag van 22 oktober met coureurs uit 12 landen die deelnemen en meer dan 100 auto’s in het veld. Meer dan 300.000 toeschouwers wonen het evenement bij, waarmee het het meest bezochte motorrace-evenement in Latijns-Amerika is. In 1930 begon het racen als een serie voor de oldtimer van 1925, met twee ronden van races. In 1931 werd een volledig kampioenschap geïntroduceerd, met drie races en vijf kampioenschap bijeenkomsten. Meer info op GP Today.net.

De eerste race in Intergalos

In 1960 werd het evenement verplaatst naar São Paulo. In de daaropvolgende jaren werd de Grand Prix van Brazilië vaak in het weekend van 28 en 29 oktober gehouden, en sinds 1981 gebeurt dat om de vier jaar. De eerste Grand Prix van Brazilië vond plaats in 1972 op Interlagos. Meer info over de GP van Brazilië en f1 vind je op GP Today.net. De Braziliaanse Grand Prix werd slechts 5 jaar later opnieuw in zijn oorspronkelijke vorm gehouden. De Braziliaanse Grand Prix is officieel erkend als een continentaal en nationaal kampioenschap en is één van de officiële kampioenschappen voor coureurs die door de Internationale Automobielfederatie (FIA) worden erkend.

Autódromo José Carlos Pace

De Braziliaanse Grand Prix wordt momenteel gehouden op het Autódromo José Carlos Pace in Interlagos. De Braziliaanse Grand Prix is een f1 race, die ooit op het circuit werd gereden. Het circuit werd in 1954 voor het eerst gebruikt voor Formule 2-races. In 1954 werd een Formule 2-race gehouden. Alain Prost heeft de meeste overwinningen, hij won de Braziliaanse Grand Prix zes keer. Meer info over de Braziliaanse Grand Prix op GP Today.net. De Braziliaanse Grand Prix is een van de belangrijkste races van het seizoen en, in zekere zin, ook een van de belangrijkste races van de kalender.