Graszaad kopen: 5 tips

Er zit onderling veel verschil tussen de soorten graszaad die op de markt zijn. Dit is niet alleen op financieel gebied, maar op de groei en kleur van het gras. Daarnaast maak je gebruik van andere graszaad bij het opvullen van kale plekken als het aanleggen van een volledig gazon. Op het internet kun je veel vinden over de verschillen in kwaliteit en gebruikswijze die er zijn.

Het perfecte graszaad kopen

Bij de aankoop van graszaad zijn er aantal dingen waarop je kunt letten. Zo is het belangrijk om te weten over welke oppervlakte je het gras wilt inzaaien. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke soort er in het verleden is gebruikt. Zo voorkom je dat de kale plekken een andere kleur gaan krijgen als de rest van het gras. Bij een volledig nieuw gazon kijk je ook weer naar de toepassing waarvoor het graszaad gebruikt wordt. Vaak wordt er gekozen voor een kwaliteitsklasse lager als kinderen er dagelijks op voetballen. Wil je het bij je vakantiehuis planten en elke dag van kunnen genieten? Dan wordt er vaak voor klasse A of hoger gekozen. In de webshop van een aanbieder en op de zak in de winkel staat altijd vermeld voor welke toepassingen je het kunt gebruiken.

Laat je goed adviseren

Het is bij gras belangrijk dat je jezelf goed laat adviseren. In de meeste gevallen blijft het namelijk 10 jaar of langer liggen. Het is dus belangrijk dat je precies de aanwijzingen van de soort volgt. Daarnaast is het belangrijk om ook goed te letten op het aantal zaadjes wat per oppervlakte nodig is. Ook de verzorging is een aandachtspunt waar onderling verschil in zit bij de soorten. Het is namelijk belangrijk dat het gras voldoende water heeft en een overdaad aan water kan zelfs schade aan het gras toebrengen.