Herinner je je deze nog?

Natuurlijk, want de foto spreekt boekdelen! En misschien heb je er wel meerdere kiekjes van gemaakt – of laten schieten. Hebben die echter de prachtige plek die ze verdienen?

En zo ja, hoe zit het dan met het kader? Want Zomaar een stuk glas ervoor met een standaardje eronder, daarmee doe je de mooiste afbeeldingen die jouw interieur sieren natuurlijk geen recht aan. Nee, ook al gaat de aandacht uit naar de foto – of illustratie dan wel schilderij – in het midden, het totaalplaatje moet gewoon kloppen. Op het hoofd van een vorst(in) zit toch ook geen roestende metalen ring? Nee, traditioneel rust daar een prachtige kroon van een edelmetaal met fonkelende stenen!

Misschien gaan we wat ver in onze vergelijking. Wat we maar willen zeggen is dat je alles aan je foto’s mag geven wat ze verdienen. Daar word je zelf ook blij van, zul je wel merken!

Lijst op maat

Neem geen genoegen met het moeten bijsnijden van je favoriete herinneringen wanneer je daar niet de behoefte toe voelt. Kies gewoon voor een lijst op maat! Zodra een fotolijst van 50×70 cm precies bij jouw foto past, kies je die. Zo niet, vraag dan aan de deskundige van de desbetreffende winkel of ze aanpassingen willen maken. Kijk ze daar gewoon heel lief aan, dan zul je een heleboel van ze gedaan krijgen, let maar op.

Zonder dollen, je hebt bij een shop of groothandel die zich een beetje serieus neemt de keuze uit lijsten in allerlei vormen, afmetingen, kleuren en van jouw gewenste materialen. Al wat je dan nog hoeft te doen is de afbeelding aanleveren, de ingelijste versie in ontvangst nemen en die een prachtige plek in je woning geven. En glimlachen wanneer je er weer mee geconfronteerd wordt!

Collage

Wanneer je een heleboel leuke momenten in één keer wilt inlijsten, zou je daarvoor de mogelijkheid moeten hebben. En met een collagelijst is dat ook het geval! In plaats van heel veel lijsten heb je er eentje waarin je allerlei kleinere afbeeldingen kwijt kunt. En maak je nieuwe herinneringen aan die een prominente plek verdienen in je collage? Dan ben je heel eenvoudig in staat om de foto’s te verwisselen. Geef de uitgenomen afbeeldingen elders een nieuw plekje of sla ze op in een album.

Wissellijst

Bijzondere herinneringen en mijlpalen wisselen zich in sommige levens nog wel eens af. Soms zelfs in een moordend tempo! Dan wil je uiteraard dat een prominente foto gemakkelijk vervangen kan worden, zonder dat je het frame uit je interieur verwijdert. In dat geval komt een wissellijst wel héél goed van pas. Hiermee geef je op de subtielste manier je woonkamer een makeover. Mocht je niet kunnen kiezen, dan kun je uiteraard meerdere exemplaren van dezelfde lijst aanschaffen.