Het afsluiten van een hondenverzekering

hondenverzekering afsluiten

Heb je een hond? Sluit dan een hondenverzekering af. Het voorkomt dat je voor financiële verrassingen komt te staan en zorgt ervoor dat jij je hond altijd die zorg kunt bieden waar je trouwe vriend of vriendin ook recht op heeft. Zonder hondenverzekering kun je als je hond betrokken raakt bij een ongeval of ernstig ziek wordt zomaar met torenhoge nota’s geconfronteerd worden, en dat wil uiteraard niemand.

Kosten medische behandeling kunnen snel oplopen

Is je hond medische zorg nodig vanwege bijvoorbeeld een aanrijding of een ander naar ongeluk, dan kunnen de kosten voor de behandeling heel snel oplopen. Door het afsluiten van een hondenverzekering beperk je die financiële tegenvallers. Het afsluiten van een verzekering voor je hond werkt ongeveer net zoals je eigen ziektekostenverzekering. Je hebt te maken met een basisverzekering en kun je hond bovendien aanvullend laten verzekeren. Ook geldt een eigen risico bij een hondenverzekering.

Bepaal zelf de hoogte van het eigen risico

Door het afsluiten van een hondenverzekering ben je voor de meeste medische hulp van je hond gedekt, helemaal als je kiest voor een aanvullende verzekering. Daarnaast geldt altijd een eigen risico waarvan je de hoogte grotendeels zelf bepaalt. Weet dan wel dat hoe lager je het eigen risico zet, hoe meer de maandelijkse premie bedraagt. Het is het beste voor de gulden middenweg te kiezen om zo de maandelijkse premie enigszins betaalbaar te houden. Je kunt je hond laten verzorgen voor onder meer narcose, een CT-scan, botbreuken, castratie, problemen met de knieën en bezoekjes aan de dierenarts.

Geslacht, ras, leeftijd en gewicht ook bepalend voor de premie die je betaalt

De dekking die je hebt wordt bepaald door de verzekeraar en is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Hoe hoog de daadwerkelijke premie is hangt af van meerdere factoren waaronder de leeftijd van de hond, het ras, het gewicht en ook het geslacht. Gebleken is namelijk dat een teefje vaker ziek is en met aandoeningen te maken krijgt dan een reu.  En dus is een teefje duurder in de verzekering. Ook het ras speelt een rol. Bepaalde honden zijn namelijk moeilijker te behandelen en dus duurder om te verzekeren.

Zwaardere hond: grotere kans op botbreuken

Uiteraard speelt ook de leeftijd een rol. Logischerwijs is een gezonde jonge puppy goedkoper om te verzekeren dan een hond op leeftijd is en is een zwaardere hond ook duurder, simpelweg omdat de kans op botbreuken groter is. Uiteraard verschillen de voorwaarden en prijzen per verzekeraar ook altijd, zaak dus om je op voorhand goed in te lezen.

Altijd verstandig om een hondenverzekering af te sluiten

Al met al is het als hondenbezitter bijzonder verstandig een hondenverzekering af te sluiten. Is het niet alleen al om de financiën, dan wel om het feit dat jij je hond altijd de zorg kunt bieden die nodig is en met een hondenverzekering onbezorgd de dierenarts kunt raadplegen. Want stel je eens voor dat dit niet zo zou zijn en je niet in staat bent meteen de rekeningen voor de medische zorg van de hond te betalen. Je moet er niet aan denken.