Het bestellen van mondkapjes

mondkapjes kopen

COVID-19 heeft ons dagelijks leven sterk veranderd. Inmiddels is het een gewoonte geworden om 1,5 meter afstand te houden als je de deur uitgaat. Bovendien proberen we ook het aantal mensen waarmee we in contact komen te beperken. Dit allemaal om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Nog een verandering is dat we steeds meer mondkapjes zien. Waarvoor dienen de mondkapjes en welk type kun je het best bestellen? Hieronder vind je het antwoord op al je vragen omtrent dit onderwerp.

Hoe goed beschermen mondkapjes je tegen COVID-19?

Hoe goed een mondkapje je tegen COVID-19 kan beschermen is onder andere afhankelijk van het type. Zorgspecialisten dragen medische mondkapjes. Een dergelijk mondkapje zorgt ervoor dat de kans op verspreiding van het virus veel kleiner wordt. De vraag naar mondkapjes is op het moment ontzettend hoog. Het is dan ook van belang dat er voor zorgspecialisten geen tekort ontstaat. Wanneer je geen zorgmedewerker bent, kan het dus zo zijn dat je genoodzaakt bent om een “normaal” mondkapje te dragen.

Of een niet-medisch mondkapje je ook tegen COVID-19 kan beschermen? Daar is nog onduidelijkheid over. Uit recente literatuur blijkt dat veel stoffen jou als drager van een mondkapje beperkt beschermen. Echter, kun je door het mondkapje te dragen anderen wél beschermen. Als meer mensen een niet-medisch mondkapje dragen, zal dit de verspreiding van het virus dus kunnen beperken.

Verplicht in het openbaar vervoer

In het openbaar vervoer is het vaak moeilijk om voldoende afstand te houden van andere reizigers. Om deze reden is het op het moment van schrijven verplicht om een mondkapje te dragen als je met het openbaar vervoer reist. Wanneer je genoodzaakt bent om met het openbaar vervoer te reizen, is het dus van belang dat je mondkapjes aanschaft. Wanneer je dit niet doet, loop je risico op een hoge boete. Bovendien is het ook onverantwoord om je niet aan de maatregelen te houden.

Blijf je ook aan de andere maatregelen houden

Het dragen van mondkapjes is een van de manieren om jezelf en anderen tegen COVID-19 te beschermen. Het mondkapje is echter geen vervanging voor de overige maatregelen. Blijf dus voldoende afstand houden en volg ook de andere maatregelen van het RIVM op. Zo is het belangrijk dat je zoveel mogelijk thuis werkt, geen handen schudt en je handen vaak genoeg wast.

Waar bestel je mondkapjes?

Wie een mondkapje wil bestellen, doet er goed aan om zich in de mogelijkheden te verdiepen. Kies bij voorkeur voor een stof die minder doorlaat. Wanneer je in de zorg werkt, is het belangrijk dat je voor een medisch mondkapje gaat. Helaas zijn er mensen die mondkapjes met valse certificaten aanbieden. Bestel je mondkapje daarom bij een specialist. De betrouwbaarheid van een bedrijf kun je meestal relatief eenvoudig nagaan door te googelen en recensies te lezen. Daarnaast kan het een goed idee zijn om voor een webshop of bedrijf te kiezen dat gespecialiseerd is in producten voor de zorg. Je hebt dan eerder te maken met specialisten dan met iemand die vooral de gelegenheid ziet om geld te verdienen.