Het effect van een nieuwe TV op je energierekening

Meer en meer huishoudens hebben de wens om duurzamer te leven. Dit heeft in de basis twee redenen: een bijdrage aan het behoud van het milieu leveren én veel geld besparen. Stiekem is laatstgenoemde reden – nog steeds – voor veel huishoudens dé reden om hun woning te verduurzamen.

Gelukkig is het op meerdere manieren mogelijk om je woning te verduurzamen. Je kunt bijvoorbeeld in een dure warmtepomp of zonnepanelen investeren. Je kunt echter ook de huishoudelijke apparaten in je woning vervangen. De experts van ZuinigeProducten weten dat je dáár ook veel geld mee kunt besparen. Dat doe je onder meer door je huidige TV te vervangen.

Gigantische ontwikkelingen

In de afgelopen jaren heeft de tijd zéker niet stilgestaan. Dit blijkt overduidelijk uit het huidige aanbod van televisies. De televisies zijn door de jaren heen steeds groter, platter en beter geworden. Het woord ‘beter’ heeft in dit geval onder meer op de beeldkwaliteit betrekking. Het is immers een waar feestje om naar een 4K TV te kijken.

De ontwikkelingen zijn ook in het energieverbruik terug te zien. Als je nu voor de een energiezuinige TV kiest, kun je hier eenvoudig €35 per 1000 kijkuren mee besparen. Deze informatie is overigens afkomstig uit het artikel over de beste energiezuinige TV van bovengenoemde partij. Deze partij heeft onderzoek gedaan naar alle zuinige televisies én de bijbehorende kostenbesparing.

Wat voor TV heb je nodig?

Met een energiezuinige TV kun je dus eenvoudig geld besparen. Zeker als je relatief vaak televisie kijkt, loopt deze besparing aanzienlijk op. Voldoende reden dus om op zoek naar een energiezuinige TV te gaan.

Daarbij moet je wel op meerdere aandachtspunten letten. Zo is het belangrijk om altijd voor een LED TV te kiezen. Dit is nu eenmaal de beste en zuinigste technologie voor een moderne televisie.

Verder moet je goed naar het beeldscherm kijken. Des te kleiner het beeldscherm is, des te minder energie de televisie verbruikt. Dat is een simpele optelsom. Maar, heb je wel voldoende aan een 32 inch TV? Of kun je beter voor een grotere televisie kiezen? Dit is voor jou één van de belangrijkste afwegingen.

Qua energielabel kun je maar één keuze maken: energielabel E. Dit klinkt alles behalve zuinig, maar is in de wereld van televisies het zuinigste energielabel. Kies daarom idealiter voor een 32 inch LED TV met energielabel E. Kies je dan ook nog voor een TV van een A-merk? Dan geniet je van een geweldige beeldkwaliteit en een besparing van €35 per 1000 kijkuren!