Het ideale teamuitje

Ben jij op zoek naar een ideaal teamuitje? Aan de hand van het aantal aanbiedingen dat gedaan wordt op het internet is het aanbod meestal niet zo’n probleem. Er is voldoende te vinden op het moment dat jij graag een avontuurlijke activiteit wilt doen of liever kiest voor een culturele activiteit. Toch kan het lastig zijn om een beslissing te nemen over het ideale uitje voor jouw team. Helemaal gezien het aantal keuzes kan je hierdoor in de stress schieten. Wat hierbij helpt is om een filter te maken en op deze manier het aantal keuzes dat jij moet maken te verminderen.

Een filter

Hiermee wordt bedoeld dat je nadenkt over een categorie waar jij graag meer onderzoek naar zou willen doen. Wil jij misschien graag een avontuurlijke activiteit doen? Dan kan jij zoektermen gebruiken op het internet die daarop aansluiten. Door in eerste instantie te bepalen wat jij ongeveer wilt doen zorg jij ervoor dat het makkelijker wordt om een concreet uitje te kiezen. Door in eerste instantie op globale wijze te werk te gaan wordt het vanzelf mogelijk om te kiezen voor een concreet uitje.

Doelstelling

Het is mogelijk om een filter te bepalen aan de hand van een doelstelling. Wat is het doel dat jij graag wilt bereiken met een uitje? Is dat het beleven van plezier? Of wil jij graag de chemie opbouwen binnen de groep? Of misschien jouw collega’s uitdagen? De mogelijkheden zijn oneindig waardoor een concrete doelstelling stellen vaak helpt. Indien jij niet direct een idee hebt bij het stellen van een doelstelling kan het tevens helpen om te kijken naar de persoonlijkheden die jij in jouw groep hebt zitten. Op het moment dat jij veel mensen hebt in de groep die beschikken over introverte eigenschappen kan het helpen om te kiezen voor een activiteit waarbij je iets meer individuele keuzevrijheden hebt.

Samenwerking

Daarentegen geldt dat het samenwerken misschien wel het meest waardevolle onderdeel kan zijn van een teamuitje. Door middel van samenwerken leer jij elkaar beter kennen. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan het team als er samengewerkt wordt op het moment dat een uitje plaatsvindt. Hierbij kan je denken aan een uitje met een interactieve vorm of een uitje waarbij competitieve elementen een belangrijk onderdeel vormen. Naast het feit dat er vele fysieke uitjes mogelijk zijn is het tevens een optie om te kiezen voor een online uitje. Deze laatste optie is in tijden van corona wellicht praktisch voor jouw situatie.

Kijk voor inspiratie eens op Workshoppen.nl.