Het perfecte diner

Een gezellig avondje waar jouw vriend en/of familie bij jou thuis komen om te eten. Altijd leuk natuurlijk, behalve het voorbereiden van het diner. Je moet namelijk met veel dingen rekening houden. Hierbij kan je denken aan het eten voorbereiden, de juiste wijn uitkiezen die past bij het diner en rekening houden met vegetariërs. Hoe pak je dit allemaal dan aan? Met deze tips kan je het best diner opzetten.

Lekker wijntje

Een must-have bij een goed diner is toch wel een lekker wijntje. Maar voor welke wijn kies je dan voor? Rode wijn wordt over het algemeen meest gedronken bij de hoofdmaaltijd, omdat een volle rode wijn meestal het best is samen met een zware maaltijd. Daarom is het ook geadviseerd om bij een zware maaltijd, rode wijn te serveren. Witte wijn is het best geserveerd samen met wat lichtere en zoetere maaltijden. Witte wijn wordt ook over het algemeen ook meest gedronken.

Het eten

Een diner is niet in één dag geserveerd, dus plan dit een paar dagen vantevoren! Voor een klassiek 3-gangendiner kan je dit het best doen:

Begin als eerst met een appetizer. Dit kan een mini gerechtje zijn om de smaakpapillen wakker te maken. Denk aan een carpaccio, zalmrolletjes, of een tonijntartaar.

Vervolgens ga je verder met het voorgerecht. Zorg dat deze niet te zwaar is! Je wil namelijk niet dat je gasten al vol zitten bij het voorgerecht, terwijl het hoofdgerecht nog moet komen. Denk aan iets lichts, zoals een soepje of een salade.

Het hoofdgerecht kan je zeer creatief mee zijn. Je kan het beste maken wat jij het beste kunt koken. Met een gerecht waarvan jij weet dat lekker is, kan je bijna niet mis mee gaan. Het kan ook van alles zijn, van vis, vlees en gevogelte tot aardappel, pasta of rijst. 

Voor het dessert is er weinig waar je mis mee kan gaan. Je kan denken aan een chocolademousse, ijs, of misschien toch een gebakje.

Zorg er ook voor dat het diner er zorgvuldig uit ziet. Een goede presentatie is immers erg belangrijk. Denk aan welk servies je wilt serveren, welk glaswerk, of welke muziek je laat afspelen. Hopelijk kan je met deze tips jouw perfecte diner hosten!