Het vergelijken van de Italiaanse en de Amerikaanse pizza

Hou jij meer van de Amerikaanse pizza of vind jij toch de Italiaanse pizza lekkerder? Een lastige keuze voor veel mensen. De twee verschillende soorten pizza’s zijn namelijk allebei anders en lekker op hun eigen manier. In dit artikel vergelijken we de twee soorten met elkaar en kijken we naar wat de verschillen zijn. Lees snel door als jij benieuwd bent!

De echte Italiaanse pizza

De bodem

De authentieke, Italiaanse pizzabodem is knapperig en dun. Om deze bodem goed te kunnen maken, heb je een echte houtgestookte oven nodig, deze ovens hebben ze ook bij Woodstone Pizza. Omdat het vuur heel heet wordt, is de rand niet egaal bruin, maar kunnen hier en daar wat donkerdere plekken zitten. Hieraan kun je zien dat het een échte Italiaanse pizza is met een goede bodem. 

De saus

De saus wordt bij een Italiaanse pizza net als de bodem met de hand gemaakt. De saus bestaat uit vers gepelde tomaten, knoflook en Italiaanse kruiden. Een pizza bianca bevat geen saus en dit is dus een uitzondering bij de Italiaanse pizza’s

Wat zit er op de pizza? 

De toppings die bij een echte Italiaanse pizza horen zijn mozzarella, goede ham en verse groenten. Vaak wordt er voor een Italiaanse pizza als topping ook geraspte Parmezaanse kaas of pepperoni gebruikt, maar deze ingrediënten horen niet per se bij een authentieke en originele Italiaanse pizza. 

De echte Amerikaanse pizza

De bodem

De bodem van een echte Amerikaanse pizza is in vergelijking met de bodem van een Italiaanse pizza een stuk groter, dikker en zachter. Bij veel Amerikaanse pizzabodems kan je er zelfs voor kiezen om de rand van de pizza te laten besprenkelen met knoflookolie. Hierdoor krijg je een nog intensere smaak aan de bodem. 

De saus

De saus van Amerikaanse pizza’s verschilt niet zoveel in vergelijking met de saus van de Italiaanse pizza. De Amerikaanse pizzasaus is ook gemaakt van tomaten, alleen de kruiden die worden gebruikt, kunnen verschillen.

Wat zit er op de pizza? 

Zoals we hierboven al schreven, zijn Amerikaanse pizza’s groter in alle opzichten en dus ook in de toppings. Denk aan heel erg veel kaas. Dat is iets waar Amerikaanse pizza’s echt bekend om staan. Ook ligt er vaak behoorlijk wat vlees op Amerikaanse pizza’s en liggen er niet heel erg veel groenten op.