Het vergelijken van slotenmakers

De toegangsdeuren in jouw woning zijn eenvoudig te gebruiken, je steekt de sleutel in het slot en draait deze om en voilà, de deur is geopend. Maar wat als je je sleutels bent verloren? Dan bel je de slotenmaker! Maar hoe vind je tegenwoordig een betrouwbare slotenmaker? Dit doe je door de slotenmakers te vergelijken. En hoe vergelijk je deze slotenmakers dan? Dat hebben we hieronder genoteerd!

Onbetrouwbare slotenmaker herkennen

Hoe kan je een onbetrouwbare slotenmaker herkennen? Dit doe je door te kijken naar bepaalde zaken. We hebben een lijstje voor je gemaakt met deze zaken. Om te beginnen kan je een onbetrouwbare slotenmaker herkennen doordat deze vaak via een tussenpersoon werken, de persoon die de telefoon opneemt komt dan ook niet langs de deur. Verder is het ook handig om te vragen naar een prijsindicatie aan de telefoon. In Nederland zijn namelijk vaste richtlijnen voor de prijzen die de slotenmakers mogen hanteren. Malafide slotenmakers geven dan ook geen prijsindicatie aan de telefoon. Daarnaast hebben malafide slotenmakers meestal ook maar weinig gereedschap bij zich en rijden ze vaak in een auto zonder bedrijfslogo of een auto die beschikt over een buitenlands kenteken. De malafide slotenmakers werken met vooropgestelde en
standaardfacturen. Wat ook nog eens vaak voorkomt is dat de malafide slotenmakers je vragen vooraf te tekenen en dat deze slotenmakers geen telefoonnummer hebben genoteerd op de factuur.
Voor en betrouwbare slotenmaker in Emmen zie slotenmaker Emmen.

Betrouwbare slotenmaker vinden

We hebben nu een aantal tips voor het herkennen van een malafide slotenmaker. Maar hoe kan je nu een betrouwbare slotenmaker vinden? Dat leggen we hieronder uit. Om te beginnen raden we je aan om niet op een slotenmaker te klikken die met een advertentie bovenaan de eerste google pagina verschijnt. Scrol ietsjes naar beneden voor de betrouwbare lokale bedrijven. Verder moet je ook oppassen voor bedrijven die werken als tussenpersoon met een landelijk netwerk van slotenmakers. Deze hebben niet altijd een 0900 of een 0800 nummer, maar gebruiken inplaats daarvan vaak regionale telefoonnummers. Verder is het van belang om alleen met bedrijven in zee te gaan die ook een duidelijke prijsindicatie geven. Bespreek dan ook via de telefoon de voorrijkosten en andere mogelijke kosten met een medewerker. Wanneer een bedrijf dan ook achteraf pas 21% btw bij het bedrag optelt hoef je dit dan ook niet te betalen. Dit komt doordat de prijs via de telefoon inclusief btw vermeld moet worden. Voor een betrouwbare slotenmaker in Veendam zie slotenmaker Veendam.