Het verwerken van data en informatie  met Power BI en AFAS

Power BI en AFAS

Het is belangrijk dat data en informatie goed verwerkt worden, gelukkig zijn hiervoor diverse programma’s te vinden die dit goed kunnen doen. Denk hierbij aan Power BI en AFAS, programma’s die beiden geschikt zijn voor veel informatie. Power BI is geschikt voor het visualiseren van data. Het is ontwikkeld door het bedrijf Microsoft en heeft als doel om informatie beschikbaar te maken voor de gebruiker. Als je op zoek bent naar informatie dan is het mogelijk om de website op te zoeken.

Data combineren
Indien je veel data hebt die verwerkt moet worden dan is Power Bi een geschikt programma aangezien je hierbij data kan combineren. Indien je een bedrijf hebt waarbij vele gegevens moet verwerken dan kan je gebruik maken van de website en data hierin invoeren. Vervolgens wordt de data combineert met grafieken en kan je vervolgens rapporten creëren en delen. Uit de grafische mogelijkheden ontstaat een consistente analyse die je kan gebruiken voor je werk. Door middel van visuele integratie worden gegevens duidelijk aangetoond en worden duidelijke verbanden gelegd.

AFAS voor het opzoeken van informatie
AFAS is een programma geschikt voor het opzoeken van informatie. Als je bijvoorbeeld een scriptie moet afronden en hierbij veel informatie nodig hebt dan is AFAS een geschikt programma. Door AFAS kan je namelijk informatie tot je nemen aangezien er meer dan 10000 artikelen te vinden zijn. Daarbij geldt dat je de informatie kan vinden die je daadwerkelijk nodig hebt door de juiste zoektermen in te vullen. Vervolgens kan je in de catalogus duidelijk aangeven wat voor bronnen je zoekt. Er zijn namelijk voldoende betrouwbare bronnen vinden die de tekst die je aan het schrijven bent ondersteunen vanuit wetenschappelijk opzicht.

De zoektermen voor jouw opdracht
Het is belangrijk om de juiste zoektermen in te voeren indien je gebruik maakt van AFAS. Als je dit niet doet dan is het namelijk moeilijk om op concrete wijze informatie te vinden. Door de grote hoeveelheid aan bronnen is het belangrijk om de informatie te limiteren door de juiste zoektermen te gebruiken. Hiermee kan je gericht en concreet zoeken. Zorg ervoor dat de zoektermen die je gebruikt niet te lang zijn en dat er hierbij geen concrete zoektermen gebruikt worden. Door gebruik te maken van concrete en korte zoektermen vind je op een gerichte wijze de informatie die je nodig hebt voor je werk of je studie. De informatie in AFAS kan je vervolgens visualiseren door gebruik te maken van Power BI.

Tip: DifferIT.nl