Hier moet je rekening mee houden bij de realisatie van een groot infra project

Elke dag wordt er in diverse plekken van ons land gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur. Dit gaat vaak om behoorlijke projecten met grote teams. Als jij de verantwoordelijke bent om het project succesvol af te ronden, dan zijn er onwijs veel zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel leggen we enkele van deze zaken uit. 

Zorg ervoor dat de omgeving goed op de hoogte wordt gebracht

Een erg belangrijk onderdeel van een groot civiel project is de communicatie met de omgeving. Je dient te zorgen voor een goed contact met de omwonenden. Naast dat het prettig is om de buurt tevreden te houden, kan het ook voor erg veel problemen zorgen wanneer je dit niet doet. Bij veel bouwprojecten wordt er dan ook een apart team samengesteld om de bewoners op de hoogte te houden van (bijna) alles wat er gebeurt bij het project.

Scheid je bouwafval 

Bij een bouwproject heb je al snel te maken met een onwijs grote hoeveelheid bouwafval. Om het milieu zo min mogelijk te belasten en de kosten relatief laag te houden, is het belangrijk dat je het afval scheidt. Zorg er onder andere voor dat je een bak hebt waar je het oud ijzer in verzameld. Daarnaast is een puincontainer huren ook zeer aan te raden. Houd bij de huur van een container rekening met de hoeveelheid te verwachten afval. Het kost namelijk meer geld als je er achteraf achter komt dat je beter een kleinere of een grotere afvalcontainer op het werk had kunnen plaatsen. Het kan hierbij helpen om vooraf tips over afval scheiden te lezen. 

Zorg voor een strakke planning

Een van de belangrijkste taken van het management van een project is dat er wordt gezorgd voor het maken en naleven van een strakke planning. Om tot een zo goed mogelijke planning te komen is het voornamelijk belangrijk dat je er zo veel mogelijk mensen bij betrekt. Hierbij kan je denken aan de uitvoerders en werkvoorbereiders van je eigen team, maar ook aan de verschillende onderaannemers. Zij weten namelijk beter hoe lang ze over een specifieke taak doen.