Hoe beveilig je het beste jouw huis?

Hier zijn een aantal tips om je huis beter te beveiligen. Hierbij wordt ook vermeld welke manieren je kunt gebruiken om je huis te beveiligen. Zo is het niet nodig dat iemand zich onveilig voelt in zijn of haar huis.

Soorten beveiliging

Je hebt twee soorten beveiliging. Je kunt kiezen voor een elektronische beveiliging en je kunt kiezen voor beveiliging met echte bewakers. Het voordeel van elektronische beveiliging is dat elektronica geen fouten maakt. Je hebt constant garantie op beveiliging wanneer alle apparatuur aan staat. Het voordeel van een menselijke beveiliger is dat als er iets mis gaat je altijd zeker weet dat er iemand in de buurt is die kan helpen. Het nadeel hieraan is echter dat mensen fouten maken en afgeleid kunnen zijn. 

Dus in het kort, een menselijke bewaker kan altijd ingrijpen bij een inbraak of iets anders.

Elektronische beveiliging zal het altijd zeker weten als er een inbreker of iets dergelijks is.

Elektronische beveiliging

Een vorm van elektronische beveiliging is een bewakingscamera. Met de bewakingscamera weet je altijd zeker dat er beeld is van wat er gebeurd op uw terrein. Je kunt er dan voor kiezen om een beveiliger deze te laten checken. Je kunt er ook voor kiezen om deze te gebruiken om er achter te komen wie de dader was na een mogelijke inbraak en zo je eigendommen terug te krijgen. 

Ook zijn er verschillende soorten bewakingscamera’s. De traditionele bewakingscamera gaat met een draad door de muur naar een computer hangt of staat die de beelden opslaat. Maar je kunt er nu ook voor kiezen om draadloze cameras op te hangen dit heeft het voordeel dat op plekken waar je geen kabel kan hebben en/of geen gaten kan boren je alsnog een camera op zou kunnen hangen om je terrein en huis te beveiligen. Verder kun je nog kijken naar andere opties om je huis te beveiligen zoals bewegingssensoren. Als iemand dan rondloopt, heb je niet alleen beeld, maar ook gelijk een melding dat er iemand is. Verder zou je nog een alarm kunnen installeren zodat als iemand aan een raam of deur zit deze af zal gaan. Je kunt er dan ook voor kiezen om een melding naar de politie te laten gaan. Ook jijzelf krijgt direct een melding wanneer er iets gebeurt in of om je woning.

Hoe werkt een bewakingscamera?

IP-camera’s worden vaak ook wel netwerkcamera’s genoemd. Dit zijn camera’s die soms bedraad en soms draadloos zijn die gebruik maken van het Internet. Videobeelden en geluid streamen ze via het internet. Hierdoor is het mogelijk om overal waar je ook bent de beelden te bekijken en te beoordelen. Wat een IP-camera doet is vergelijkbaar met een webcam. Beelden en geluid worden in realistische tijd omgezet in digitale data en via internet verstuurd. Hierdoor kunnen deze waar je dan ook bent meteen worden bekeken. Op computers maar ook op een tablet en telefoon. Ook worden de beelden automatisch voor 24 uur opgeslagen. Als je de beelden specifiek wilt hebben omdat er een gebeurtenis op staat kun je deze beelden downloaden naar je mobiele device of computer.