Hoe kies ik een datingapp? 11 dingen om op te letten

Tinder, happn, Inner Circle, Lexa en noem ze maar op. Vandaag de dag zijn er tientallen beschikbare opties die het aanbod vergroten, maar de keuze voor één app moeilijker maken. Het lijkt wel alsof er voor elke unieke wens en voorkeur een datingapp bestaat. Maar dankzij deze overvloed aan keuzes kan het vinden van de juiste app nog uitdagender lijken. Het is net als een all-you-can-eat-buffet waar je graag van alles wilt proeven, maar je wilt uiteindelijk niet met een bord vol ongepaste combinaties van smaken eindigen.

Geen zorgen, we begrijpen je strubbelingen en we gaan je helpen bij het navigeren door het doolhof van datingapps. Of je nu op zoek bent naar een serieuzere relatie of gewoon wat plezier wilt hebben, dit zijn elf dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een datingapp.

1. Gebruikersbestand

Allereerst, de mensen. Wat heb je aan een datingapp zonder interessante mensen om mee te praten? Kijk of de app een actief gebruikersbestand heeft met veel gebruikers. Bij een app als Tinder hoef je daar niet over te twijfelen, maar bij minder bekende apps wel.

2. Geografische dekking

Is de app alleen populair in een specifieke regio of heeft deze een wereldwijde aanwezigheid? Als je bijvoorbeeld kijkt naar Inner Circle, dan is deze bijvoorbeeld populairder in de Randstand dan op het Drentse platteland. Als je graag lokaal wilt daten, is het goed om te weten of er mensen uit jouw omgeving op de app zijn.

3. Leeftijdsbereik

Elke app heeft zijn eigen vibe als het gaat om leeftijden. Sommigen zijn perfect voor jongvolwassenen, zoals Tinder, terwijl anderen zich meer richten op een volwassen publiek, zoals Parship. Zorg ervoor dat het leeftijdsbereik van de app aansluit bij waar je je comfortabel bij voelt.

4. Soort relatie (intenties)

Niet elke cupidopijl is gericht op hetzelfde doel. Sommige apps zijn gericht op langdurige relaties, terwijl anderen meer casual daten aanmoedigen. Bekijk goed welke intenties de app promoot, zodat je de juiste mensen ontmoet.

5. Betaalde versus gratis functies

Liefde is onbetaalbaar. Maar laten we eerlijk zijn, liefde vinden kan aardig kostbaar zijn. Sommige datingapps hebben premium features waarvoor je moet betalen. Denk na over welke functies voor jou essentieel zijn en of je bereid bent ervoor te betalen.

6. Gebruikerservaring

Het draait allemaal om gemak, toch? Een app met een intuïtieve en makkelijk te gebruiken interface kan het verschil maken tussen een leuke ervaring en een gefrustreerde swipe-sessie.

7. Mobiele app versus desktopversie

Ben je meer een mobiel persoon of houd je van browsen op een groot scherm? Sommige apps hebben alleen een mobiele versie, terwijl andere ook een desktopversie hebben. Kies wat het beste bij jouw gewoontes past.

8. Locatiegebaseerde matching

Als je iemand wilt ontmoeten die dichtbij is, zijn apps met locatiegebaseerde matching handig. Je kunt dan mensen vinden die in dezelfde stad of buurt wonen. Voorbeelden zijn Tinder en Bumble.

9. Filteropties

Wil je een zeer specifiek type persoon ontmoeten? Sommige apps laten je filters instellen op interesses, religie, etniciteit en meer. Dergelijke filters kunnen je helpen om sneller mensen te vinden die aan je voorkeuren voldoen.

10. Abonnementsplannen en prijzen

Voordat je verliefd wordt op een app, is het goed om te weten of je ervoor moet betalen. Kijk naar de abonnementsplannen en prijzen om ervoor te zorgen dat het past bij je budget.

11. Niche-specifieke focus

Sommige apps zijn gericht op specifieke gemeenschappen, zoals religie, LGBTQ+ of senioren. Als je in een bepaalde groep wilt zoeken, zijn niche-apps het overwegen waard.

Als je rekening houdt met deze aspecten van een datingapp, ben je klaar om op zoek te gaan naar de datingapp die perfect bij je past. Vergeet niet, het gaat erom dat je je comfortabel voelt en plezier hebt tijdens je zoektocht naar de ware (of gewoon een geweldige tijd). Swipe, chat en match verstandig.