Hoe kies ik een telefoonabonnement die bij mij past?

telefoon abonnement

Een telefoon in bezit hebben is belangrijker dan ooit. Zelfs 97% van Nederland is in bezit van een mobiele telefoon. Alleen elk persoon gebruikt zijn of haar telefoon voor een ander doeleinde. De één heeft een telefoon om bereikbaar te zijn terwijl een ander weer spelletjes wilt spelen. Ook is social media een groot gedeelte geworden van het leven van jongeren in Nederland. Iedereen houdt zijn social media bij via de mobiele telefoon. Er zijn een hoop verschillende soorten telefoonabonnementen waardoor het soms lastig is om er 1 te kiezen die bij jouw past. Hiernaast is er ook een verschil tussen prepaid en een abonnement. 

Wat houdt prepaid precies in?

Bij prepaid zit je niet vast aan een abonnement. Je koopt een losse telefoon met een simkaart die je elke keer moet opwaarderen. Prepaid is dus vooral handig als je niet heel veel gebruik maakt van je mobiele telefoon. Hiernaast is het voordeel van prepaid dat je geen onverwachte kosten hebt. Met prepaid zet je een tegoed op je simkaart via de website van je provider of je koopt tegoed in een fysieke winkel. Je betaald dus vooraf, als je tegoed op is kan je niet meer bellen, sms’en of gebruik maken van internet. Wel zijn de tarieven voor het bellen, sms’en of MB’s hoger dan bij een abonnement. 

Abonnement

Bij een abonnementsvorm sluit je een contract af met jouw gekozen provider. Na het afsluiten van het contract betaal je elke maand een vast bedrag voor de belminuten,sms’jes en MB’s die door jou zijn uitgekozen. Je kan kiezen tussen een abonnement van een jaar en van 2 jaar. Hoe langer het abonnement duurt hoe minder de kosten per maand zijn. Bij veel providers kan je ook kiezen voor een abonnement die je maandelijks kan opzeggen. Maar de kosten hiervan zijn een stuk duurder dan bij een 1 of 2 jarig abonnement. Na het aflopen van het 1 of 2 jarig contract betaal je meestal gewoon door. Dit moet je zelf opzeggen om ervoor te zorgen dat het stopt. 

Bij een abonnement kan je kiezen tussen sim only of met een telefoon erbij inbegrepen. Je kan zo’n telefoon dan in 1 keer afbetalen zodat je maandelijkse kosten minder hoog uitvallen. Maar je kan er ook voor kiezen om deze maandelijks af te betalen. Dan wordt het bedrag verdeeld over de maanden hoe lang jouw abonnement loopt. 

Hoe kies ik de goedkoopste?

Het is niet slim om altijd maar het goedkoopste abonnement te kopen. Je moet er 1 kiezen die bij jouw past! Er zijn verschillende vergelijkingswebsites waarbij je sim only prepaid of abonnements vormen kan vergelijken zoals op prepaidsimkaarten.nl. Sommige mensen zitten hele dag op het internet en hebben dus veel MB’s nodig. Hier kan je jouw abonnement op aan passen. Andere mensen die weinig gebruik maken van hun telefoon is het handig om een losse simkaart te kopen. Kijk dus van te voren wat het beste bij jou past en ga dan pas naar de gewenste provider.