Hoe kies je de beste fotograaf?

Wanneer je hebt besloten om een foto’s te laten maken door een professionele fotograaf, wil je natuurlijk wel dat je een fotograaf kiest die bij je past. Of je nu een portretfoto laat maken, of een fotoshoot met je hele familie wil houden, het is belangrijk dat je een goede klik hebt met de fotograaf. Op deze manier voelt iedereen zich op zijn gemak en krijg je de beste foto’s. Het is dus verstandig om een aantal fotografen te vergelijken voordat je een fotoshoot boekt. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de juiste fotograaf kiest?

Stijl van foto’s

Voordat je een afspraak maakt met een fotograaf, kun je natuurlijk online en in verschillende studio’s al een kijkje nemen naar het werk van verschillende fotografen. Op deze manier kun je kijken welke stijl van foto’s jij mooi vindt en graag wil laten maken. Elke fotograaf heeft namelijk zijn eigen stijl die naar voren komt in de gemaakte foto’s. De meeste fotografen hebben daarbij op hun website ook een stukje staan over de manier waarop ze werken. Op deze manier kun je al een goede selectie maken en zelf een duidelijk beeld krijgen van wat je wil. Vergeet daarbij ook zeker niet te kijken naar de recensies van verschillende fotografen. Online kun je vaak precies terugzien wat de ervaring was van mensen die eerder met die fotograaf hebben gewerkt. Op deze manier kun je een goed overwogen keuze maken.

Goede voorbereiding

Het laten maken van professionele foto’s is niet altijd even goedkoop, echter ben je bij een professionele fotograaf wel gegarandeerd van kwaliteit. Misschien is de foto wel belangrijk voor een bepaalde gelegenheid, dan wil je natuurlijk wel dat het resultaat is wat je voor ogen had. Wanneer je dus zelf een duidelijk beeld hebt van wat voor soort foto’s je wil laten maken, kun je eens contact openemen met een aantal van de fotografen die je hebt gevonden. Vraag vervolgens na hoe ze te werk gaan. Heb je een half uurtje de tijd voor een shoot of een hele middag? Kan de fotoshoot op locatie of alleen in de studio? Krijg je de foto’s digitaal of kun je alleen kiezen voor het laten drukken van één foto? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden voor je kiest voor een fotograaf.

Communicatie tijdens de shoot

Het is ook belangrijk om een goede klik met de fotograaf te hebben. Als je van tevoren al eens hebt afgesproken met de fotograaf weet je precies wat je kunt verwachten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of je gecoacht wordt tijdens het maken van de foto’s. Geeft de fotograaf advies over je pose en gezichtsuitdrukking? Goede communicatie tussen de fotograaf de klant tijdens de shoot is hierbij heel belangrijk. De fotograaf moet ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt wanneer ze op de foto gaan. De ene fotograaf zal hier wat meer gespecialiseerd in zijn dan de andere. Bij LINK Fotografie zijn ze gespecialiseerd in coaching voor een goede foto en zullen ze ervoor zorgen dat je precies uitstraalt wat jij wil uitstralen!