Hoe maak je een flyer?

Flyers zijn een goede manier om potentiële klanten en andere bedrijven direct een beeld te geven van jouw eigen bedrijf. Er staat veel info op één blaadje papier. Met een interessante boodschap bereik je ineens een heleboel mensen. Probeer dit dan ook zo kort en bondig als mogelijk te houden. 

Doel bepalen

Er zijn enkele stappen die je moet overlopen voordat je flyers kunt drukken. Het is belangrijk dat je eerst nadenkt over hoeveel mensen je wilt bereiken. Als je veel mensen wilt bereiken, kies je best voor veel flyers en goedkoop papier. Als je doel is om niet zoveel mensen te bereiken, maar vooral indruk te maken, kies je het beste voor wat duurder papier waarin je ontwerp mooi overkomt. 

Drukken van flyers

Flyers drukken kan bij Drukzo. Zij zorgen voor de beste kwaliteit en een snelle levering. Om een flyer te maken begin je met na te denken over je doel. Denk goed na over de vraag: “Wat is het doel is dat je wilt bereiken?”. Dit maakt het ontwerpen van je flyer al een stuk gemakkelijker. Als je wilt dat mensen bepaalde informatie zeker lezen, zet dit dan in een groter lettertype en maak het dik. Zo valt het op en hebben de mensen het zeker gezien.

Het ontwerp

Hierna begin je met je ontwerp. Kijk eerst in wat voor formaten je de flyers kunt bestellen en welk formaat het beste bij je doel past. Hierna kun je een ontwerp maken op de afmetingen die jij hebt uitgekozen. Bij het ontwerp is het belangrijk dat je jezelf blijft. Zo krijgen potentiële klanten een correct beeld van je bedrijf en waarvoor je staat.

Maak verschillende ontwerpen en kies hieruit één ontwerp dat je het leukste vindt. Deze kun je nog verder uitwerken, maar ook zo laten eens je tevreden bent. Denk goed na over wat je wilt zeggen op je flyer. Probeer al deze informatie zo kort mogelijk op de flyer te zetten. Het ontwerp van je flyer mag niet te druk worden. Zorg dat er ruimte tussen verschillende elementen zijn. Een te drukke flyer wilt niemand lezen. 

Extra tip

Een tip is om foto’s te gebruiken op je flyer. Niet gewoon foto’s van het internet, maar foto’s van je product of die je zelf hebt gemaakt. De foto’s moeten goed weergeven voor wat de flyer net is. Als je bijvoorbeeld reclame wilt maken voor shampoo, zet je er best een foto van het product op. De foto’s moeten van goede kwaliteit zijn en voldoende belicht.