Hoe start je een eigen website?

eigen website

Het starten van een eigen website lijkt erg lastig, maar ook voor onervaren mensen is het toch mogelijk om een eigen website te starten. Hier lees je een aantal belangrijke punten als je een eigen website wilt starten.

Een domeinnaam registreren

Om te beginnen is het noodzakelijk om een domeinnaam te registreren. Let hierbij op dat je een goede naam kiest, want je domeinnaam wordt de naam van je website. Het is dus van belang dat je een goed passende domeinnaam kiest. 

Een hostingpakket uitkiezen

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd, kan je door naar de volgende stap. De volgende stap is het uitkiezen van een hostingpakket. Server hosting is noodzakelijk omdat je website anders nooit online kan staan. Een ander voordeel van webhosting is dat je website door webhosting beveiligd is tegen aanvallen van derden. Tot slot is het ook zo dat je website direct wordt geüpdatet indien dit mogelijk is.

De beveiliging van je website

Zodra je ook een hostingpakket uit hebt gekozen is de volgende stap het beveiligen van je website. Het beveiligen van je website kan makkelijk met een SSL-certificaat. Als je een website zonder contactformulier of accounts hebt, kan je kiezen voor een gratis SSL-certificaat. Indien je een website met een contactformulier en accounts hebt zal je de website beter moeten beveiligen. Dit doe je door te kiezen voor een betaald SSL-certificaat.

Een webdesign software kuit kiezen

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen kan je aan de slag met de laatste stap. De laatste stap is het uitkiezen van een webdesign software. Door een webdesign software te gebruiken kan je de website ontwerpen. Bij het ontwerpen van je website zal je duidelijke instructies krijgen op een webdesign software. Als je hier met de instructie niet uitkomt kan je op het internet of op YouTube makkelijk verdere instructie en uitleg vinden.