Hoe vergelijk je vochtbestrijding specialisten?

Het zal je maar overkomen: vochtproblemen in huis. Het is tijd om een vochtspecialist in te schakelen, maar hoe pak je dat aan? Het internet staat vol met professionals – waar moet je naar kijken? De eerste stap is kijken welke vorm van vochtbestrijding nodig is, de volgende wat de kosten zijn. Daarna kan je een keuze maken.

Om welk soort vochtbestrijding gaat het?

Welke vochtproblemen heb je? Dan kan je kijken welke vorm van vochtbestrijding nodig is. Er zijn veel verschillende soorten vochtproblemen, bijvoorbeeld: optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie vocht. Vrijwel al deze vormen worden veroorzaakt door een lekkage, maar het kan ook ontstaan door een vochtige lucht, bijvoorbeeld door niet goed gemonteerd raam.

Hoe herken je deze problemen? Je ramen zijn beslagen, je hebt rottend houtwerk, er is een muffe geur in huis of het verf bladdert. Dit zijn slechts enkele van de symptomen. Op deze pagina over vochtbestrijding lees je meer over de symptomen.

Elk vochtprobleem vereist een andere aanpak. Bij optrekkend vocht kan je injecteren of onderkappen. Bij doorslaand vocht kan je impregneren, of gebruik maken van een vochtwerende verf. Condensatievocht wordt normaliter opgelost met ventilatie.

Wat kost de vochtbestrijding?

Elke vorm van vochtbestrijding neemt ook andere kosten met zich mee. Het injecteren van een binnenmuur van acht strekkende meters kost zo’n €800,-. Het onderkappen van muren is ongeveer €100,- tot €150,- per strekkende meter.

Het impregneren van muren kost tussen de €800,- en €3.000,-, afhankelijk van hoe uitgebreid dit wordt uitgevoerd. Een vochtwerende verf is wellicht de goedkoopste optie: €30,- tot €45,- per vierkante meter.

Een badkamerventilator plaatsen kost zo’n €200,-. Een ventilatierooster is €170,- gemiddeld.

Het vinden van een specialist

Je weet nu wat de soorten vochtproblemen zijn, welke methodes worden gebruikt en de kosten hiervan. Maar hoe vind je nu een specialist voor vochtbestrijding? Heel simpel!

Via het internet kom je snel in contact met vochtspecialisten. Vaak krijg je dan ook aanboden van meerdere vochtspecialisten. Zo vind je makkelijk vochtspecialisten in Noord-Holland via deze website.