Hoe vind ik een goede erfrecht advocaat?

erfrecht advocaat

Bent u op zoek naar een erfrecht advocaat? Het kan ontzettend lastig zijn om een goede advocaat te vinden. Het belangrijkste is dat u een advocaat in de arm neemt die voldoende kennis en ervaring heeft om u een advies te kunnen geven aangaande uw juridische kwestie. Daarnaast is het belangrijk dat u een goede klik hebt met uw advocaat en dat u goed en duidelijk met uw advocaat kunt communiceren. Maar waar dient u nog meer op te letten wanneer u met een erfrecht advocaat gaat samenwerken?

Onderzoek eerste zelf het juridische probleem

Als u een juridisch probleem hebt, dan is het belangrijk dat u uzelf eerst zelf verdiept in de materie alvorens u een erfrecht advocaat inschakelt. Vooral op internet kunt u veel goede informatie vinden over diverse juridische problemen. Zorg ervoor dat u uzelf goed in de materie hebt verdiept voordat u op zoek gaat naar een goede erfrecht advocaat.

Goede vragen stellen tijdens het kennismakingsgesprek

Het is belangrijk dat u een goed kennismakingsgesprek voert met uw erfrecht advocaat. Veel advocaten bieden een gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek. Voor het vinden van een goede advocaat is het belangrijk dat u de juiste vragen aan de erfrecht advocaat stelt. Bereid uzelf goed voor door van tevoren goed na te denken over de vragen die u tijdens dit gesprek wilt stellen.  Aan de hand van de vragen kunt u een goed beeld krijgen over de geschiktheid van de erfrecht advocaat. Goede vragen die u kunt stellen zijn:

·         Hoeveel jaar bent u werkzaam als advocaat?

·         Heeft u bepaalde specialisaties in rechtsgebieden?

·         Heeft u al vaker soortgelijke zaken behandeld?

·         Hoeveel zaken heeft u al gewonnen?

·         Hoe acht u mijn kansen aangaande mijn zaak?

·         Wat is uw tarief per uur?

·         Hoeveel tijd denkt u nodig te hebben voor het behandelen van mijn dossier?

·         Denkt u dat u uw kosten kunt verhalen bij de tegenpartij?

Het is goed om de verschillende erfrechtadvocaten te vergelijken, daarom is het raadzaam dat u met meerdere advocaten een kennismakingsgesprek doet. Zo vergroot u de kans om een geschikte, passende erfrecht advocaat te vinden die u kan helpen met het verhelpen van uw juridische probleem.

Controleer op de ervaring en specialisme van de advocaat

Een advocaat moet succesvol een rechtenstudie hebben afgerond om zichzelf een advocaat te mogen noemen. Tevens is elke advocaat in Nederland lief van de zogeheten Nederlandse Orde van Advocaten. Na het succesvol afronden van de rechtenstudie, gaat een advocaat eerst drie jaar aan de slag als advocaat stagiaire onder leiding van een advocaat. Deze advocaat dient minimaal zeven jaar ervaring te hebben. Tijdens deze drie jaren doet een startende advocaat de nodige werkervaring op en volgt hij of zij diverse cursussen. Na drie jaar en het voltooien van de cursussen mag iemand als zelfstandig advocaat aan de slag.

Is het mogelijk om uw zaak door een advocaat-stagiaire te laten behandelen?

Ja dat kan. Met name als u een niet al te ingewikkelde juridische zaak hebt, dan kunt u ervoor kiezen om een advocaat stagiaire in te zetten. Hij of zij beschikt immers over voldoende kennis om de niet ingewikkelde juridische problemen voor u op te lossen. Het voordeel van het inschakelen van een advocaat- stagiaire is dat de kosten lager zijn. Het uurtarief is immers een stuk lager dan dat van een ervaren advocaat.

Advocaat met specialisatie

Tegenwoordig specialiseren steeds meer advocaten zich in een of meerdere rechtsgebieden. Daar waar een advocaat vroeger vaak een allround jurist was, zien we tegenwoordig dat advocaten zich steeds meer specialiseren en bezighouden met een of meerdere rechtsgebieden. Een erfrecht advocaat, een familierecht advocaat of een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in letselschade zijn voorbeelden van advocaten met een specialisatie in een rechtsgebied.