Tegenwoordig worden er hoge eisen gesteld aan de werkkleding. Het is bijvoorbeeld voor mensen die werken in de bouw van het grootste belang dat de kleding die ze dragen goed zit terwijl ze hun werkzaamheden uitvoeren.
De kleding dient veelzijdig te zijn, want je moet er in kunnen bewegen, rekken, gereedschap mee kunnen oppikken om maar wat zaken op te sommen. Het dient flexibel te zijn in beweging, maar daarnaast ook stevig genoeg om langer mee te kunnen gaan.
Je kunt eigenlijk stellen dat de kleding net zo’n belangrijke rol speelt als het gereedschap dat wordt gebruikt. Bij Snickers workwear is dat gegeven bekend. Sterker nog, de reden dat het bedrijf is opgericht is de ontevredenheid over de werkkleding die de oprichter Matti Viio in de jaren 70 dreef naar de ontwerptafel. Hij vond dat de lat hoger moest liggen.
Comfortabel en duurzaam
Zelf was hij van origine elektricien, dus hij weet uit ervaring wat het belang van werkkleding is. Het heeft geleid tot de ontwikkeling van de moderne Snickers werkbroek, waarbij comfort en duurzaamheid samengaan.
Dit komt door de visie van het bedrijf die mikt op ontwikkeling en het zelf uittesten van de producten. Het niveau van design ligt op dezelfde hoogte als de beste sport- en outdoorkleding bedrijven.
Er wordt gebruik gemaakt van slimme technologie om blessures te kunnen voorkomen, dit is op het werk net zo belangrijk als in de sport. Zo worden er geluidssensoren in de kleding aangebracht die de gebruikers waarschuwen. Bijvoorbeeld bij blootstelling aan extreme geluidsniveaus of het te vaak bukken.
Vrouwenlijn
Er is een speciale vrouwenlijn om tegemoet te kunnen komen aan de vrouwelijke ambachtslieden. De oprichter was dan ook van mening dat iedereen die een ambacht uitvoert, dit in zijn of haar kleding moet kunnen uitdrukken met een zekere trots.
De aanpak binnen het bedrijf is pragmatisch, er worden dingen uitgeprobeerd en de aanpassingen komen onderweg. Hierbij gaan functionaliteit van de kleding en het duurzame aspect steeds hand in hand.
De speciaal voor vrouwen ontworpen werkshort, de 6147 heeft zo na lang testen de juiste vorm gekregen. De naden en de stretchpanelen zitten op net andere plekken dan bij de mannen broeken. Hierbij wordt slijtvast materiaal gekozen dat langer houdbaar is.
Er wordt al gerecycled met materialen zoals nylon en polyester. Bij de inkoop van katoen wordt de nadruk gelegd op duurzaam geproduceerd katoen, waarbij de biodiversiteit van de bodem niet wordt aangetast.
Het gaat ze er niet alleen om het maken van technologisch hoogwaardige kleding. Ook de ecologische voetafdruk moet verminder worden en moet de lat hoger komen te liggen vinden ze bij het bedrijf. Dat betreft niet alleen de kleding.