Hoorbatterijen vergelijken? Dit is waar je op moet letten

hoortoestel vergelijken

Bent u een hoortoesteldrager en wilt u online hoorbatterijen kopen? Of krijgt u binnenkort een hoortoestel en bent u nog niet zo bekend met hoorbatterijen? Dan zijn er een aantal punten waar u op kunt letten tijdens de zoektocht om online hoorbatterijen te bestellen. Benieuwd waar u op kunt letten? Lees dan vooral verder.

Ik krijg een nieuw hoortoestel; welke batterijen horen daarin?

Batterijen voor uw hoortoestel worden geactiveerd wanneer deze in aanraking komen met lucht. Daarom worden hoorbatterijen ook wel zinc-air batterijen genoemd. Op iedere hoorbatterij zit een luchtdichte sticker en wanneer u deze sticker verwijdert wordt de batterij geactiveerd. Heeft u de sticker per ongeluk verwijdert, maar heeft u de batterij nog niet nodig? Werken de oude batterijen bijvoorbeeld nog? Dan heeft het helaas geen nut om de sticker weer terug te plakken. De batterij is al geactiveerd en kan niet meer gedeactiveerd worden. Maar welke batterijen bestaan er allemaal voor hoortoestellen?

De verschillende typen hoorbatterijen

Er zijn vier verschillende batterijen voor hoortoestellen te verkrijgen. Een van de meest bekende en meest verkochte batterijen zijn de hoorbatterijen 312. Deze batterijen zijn bruin van kleur en worden ook aangeduid met een code, namelijk 312. Daarnaast zijn er type 10, type 12 en type 675 batterijen. Elke type wordt gekenmerkt met een kleur. De type 10 batterijen zijn geel van kleur, de type 13 batterijen zijn oranje van kleur en de type 675 zijn blauw van kleur. Om erachter te komen welk type hoorbatterij u nodig heeft kunt u het beste kijken in de specificaties van het hoortoestel. Hier staat aangeduid welk type batterij u nodig heeft voor uw hoortoestel.

De online zoektocht; waar moet je op letten?

Online winkelen is natuurlijk wel zo makkelijk. Maar waar moet u op letten wanneer u online hoorbatterijen gaat bestellen? Er zijn een aantal factoren waar u op kunt letten, waaronder:

  • De prijs;
  • Het merk;
  • De levertijd;
  • De verzendkosten.

Als u onlangs een hoortoestel heeft gekregen, dan heeft u waarschijnlijk nog geen voorkeur over welk merk het beste is. Daarom kunt u, zeker in het begin, het beste een aantal verschillende merken bestellen en kijken welk merk voor u het beste is. De levensduur speelt daar bijvoorbeeld een grote rol in. Maar ook eigenschappen als oxidatie zijn erg belangrijk. Sommige merken garanderen dat hun batterijen niet kunnen oxideren. U kunt de prijs bijvoorbeeld erg belangrijk vinden. Maar batterijen die goedkoop zijn en vervolgens niet goed presteren is uiteindelijk ook een duurkoop, omdat u dan vaker batterijen moet aanschaffen.

Laatste tip;

Een tip die wij u graag nog willen meegeven is dat het verstandig is om altijd hoorbatterijen op voorraad te hebben. Uw hoortoestel is een hulpmiddel zodat u beter kunt horen. Het is dan natuurlijk erg vervelend als de batterijen op zijn en u uw gezelschap niet goed meer kunt verstaan.