Hosting vergelijken, wat is belangrijk en waarom?

hosting vergelijken

Je bent op zoek naar een hosting provider om je website of webshop bij te hosten. Waar moet je dan op letten en wat is belangrijk? Hosting is niet voor iedereen een bekend begrip en als je niet thuis bent in het wereldje is het lastig om een goede partij te kiezen. Bij hosting vergelijken kun je op veel verschillende dingen letten maar er zijn wel een aantal punten die echt belangrijk zijn bij het maken van een keuze, wij willen er 3 uitlichten.

Support

Hoe belangrijk is het dat je snel contact kunt krijgen met je hosting provider wanneer er problemen zijn? Als je dit belangrijk vind dat is het zaak dat je goed kijkt of een hosting provider telefonisch belangrijk is of snel reageert op e-mails. Er zijn veel hosting providers die geen telefonische support hebben zodat ze hun diensten goedkoper aan kunnen bieden. Hou hier dus rekening mee voordat je een keuze maakt.

Opslag en dataverkeer

Hoe groot is je website of webshop en hoeveel verkeer verwacht je maandelijks? Dit is belangrijk om te weten voordat je een bepaald hosting pakket kiest. Heb je een hele grote webshop met veel afbeeldingen en bezoekers dan is een klein hosting pakket van 3GB opslag en 50GB dataverkeer wellicht helemaal niet voldoende. Twijfel je erover dan is het raadzaam om even contact te leggen met de desbetreffende partij. Zij weten vaak wel wat voor een pakket je nodig hebt en zo kun je ook meteen controleren hoe de support is van een provider. Wordt je niet netjes of snel geholpen dan is het wellicht verstandig om even verder te kijken.

Beoordelingen van andere klanten

Ook in de hosting wereld worden er vaak reviews / beoordelingen achtergelaten op Trustpilot of vergelijkingswebsites als Hostingvergelijker.nl. Het is altijd raadzaam om hier eens een kijkje te nemen en er een aantal te lezen. Dan zie je snel genoeg of er goede support wordt geleverd en of de dienstverlening zelf wel naar wens is bij bestaande klanten.

Conclusie

Dit is slechts de basis waar je rekening meer moet houden wanneer je een hosting provider gaat kiezen. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig dan kun je altijd contact opnemen of gebruik maken van de overstap service van Hostingvergelijker.nl.