Hulpmiddelen voor artrose bij je hond

artrose hond

Gewrichtspijn is iets dat we allemaal wel kennen. Helaas kan je lieve hond er ook last van krijgen. Soepele gewrichten zijn belangrijk, zowel voor mens als voor huisdier. Honden willen lekker kunnen rennen, spelen, rollen en knuffelen. Pijnlijke gewrichten kunnen ook voor een hond dan roet in het eten gooien. Helaas is artrose hond ook iets dat voor kan komen bij jouw viervoeter. Ze zullen dan minder goed kunnen lopen, springen, rennen en spelen. Gelukkig kun je er iets aan doen als je trouwe viervoeter artrose hond heeft. In dit artikel zullen we je hier mee over vertellen, zoals hoe je kunt herkennen dat je hond artrose heeft en welke oplossingen er zijn.

Het ontstaan en de symptomen van artrose bij je hond

Als je een gezond gewricht bekijkt dan zul je zien dat deze een laagje kraakbeen over het gewricht en uiteinde van het bot heeft. Dit kraakbeen hoort glad, stevig en vochtig te zijn en dempt daarmee schokken voor de gewrichten. Als je hond gewrichtsproblemen krijgt, dan kan dit zijn omdat dit kraakbeen niet meer goed de schokken dempt. Het kraakbeen wordt dan zachter en werkt minder schokdempend. Hierdoor komen er scheuren in de gewrichten en dat zorgt voor pijn en soms zelfs ontsteking.

Als je hond last heeft van artrose en gewrichtsproblemen dan kun je dat meestal zien aan de volgende symptomen die veel voorkomen:

  • Mank lopen
  • Moeilijk zitten en heeft moeite met opstaan
  • Door achterpoten of voorpoten zakken
  • Je hond klimt liever niet meer in de auto of loopt de trap niet meer zo vaak op
  • Ze gaan minder spelen en hebben geen zin meer om te wandelen
  • Je merkt stijfheid als ze opstaan of bewegen dankzij de stijve gewrichten

Oplossing voor je hond zijn gewrichtsproblemen

Als je hond gewrichtspijn heeft dan kun je hier gelukkig iets aan doen als je het tijdig opmerkt. Je kunt de gewrichten meer ondersteunen door je hond bepaalde voedingsstoffen te geven. Of je hond nu ouder wordt of een erfelijke afwijking heeft ontwikkeld, bepaalde voedingsstoffen zijn goed om dan aan je hond te geven. Een optimale combinatie voor als je hond artrose heeft is glucosamine, MSM en chondroïtine samen in een voedingssupplement. Dit kun je aan je honden geven tijdens het eten en dan zullen ze zich snel weer beter voelen. Deze combi zorgt namelijk voor nieuw aanmaak van kraakbeen en smeert de gewrichten.

Tip: Puurvoordieren.nl