Hypotheekrente vergelijken

Hypotheekrente vergelijken

Hypotheekrente vergelijken en voordeliger geld lenen voor de aanschaf van jouw nieuwe woning? Gebruik de onderstaande tool en zie hoe makkelijk je kunt besparen op jouw hypotheek.

De hoogte van de zakelijke hypotheekrente verandert dagelijks. Niet alleen in globale zin, maar ook per aanbieder kan er nog weleens een verschil zitten in de hoogte van de rente zitten. Aangezien het bij hypotheken om zeer grote bedragen gaat, gaat het dan ook om een flinke totale rentesom die je kunt besparen. Daarom is het verstandig om op het moment dat je een hypotheek gaat afsluiten omdat je een nieuwe woning gaat kopen eerst even de hypotheekrente vergelijken moet. Zo kan je er zeker van zijn dat je het op dat moment laagst mogelijke tarief te pakken hebt.

Veel mogelijkheden

Het uitkiezen van een goede hypotheek is geen gemakkelijke taak. Er zijn immers zo veel verschillende aanbieders en zo veel verschillende mogelijkheden. De kans dat je met een hypotheek komt te zitten die niet zo gunstig is, is net zo groot als de kans dat de door jou afgesloten hypotheek juist wel heel gunstig is. Tenminste, als je niet genoeg vooronderzoek doet. Door je namelijk goed te verdiepen in hypotheken kan je al veel te weten komen over de juiste lening voor jouw woning. Daarbij kan je echter natuurlijk ook wel wat hulp gebruiken. Gelukkig zijn hier allerlei mogelijkheden voor.

Hypotheekadviseur

Dat je het niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken is niet nieuw. Al vele jaren kunnen mensen aankloppen bij een hypotheekadviseur die onafhankelijke adviezen kan geven. Je kunt dan bellen voor een afspraak en in sommige gevallen kan je ook zo een kantoorpand binnenlopen. Deze adviesgesprekken kunnen echter best duur zijn. Als je dus al gaat besparen op je hypotheek, dan ben je een deel daarvan alweer kwijt aan de kosten voor de adviseur. Dit is natuurlijk niet direct waar je op zit te wachten. Het liefst wil je het geld immers in eigen hand houden. Ook dat is echter heel goed mogelijk.

Online hypotheekrente vergelijken

De oude hypotheekadviseur waar je bij op bezoek ging is langzaam maar zeker vervangen. Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk online gaan en daar de juiste hypotheek voor jouw situatie zoeken. Er zijn namelijk heel veel tools beschikbaar waarmee je direct kunt zien welke aanbieder de laagste rente aanbiedt. Dit kan je bovendien zo veel mogelijk aanpassen aan wat voor jou geldt. Hypotheken komen namelijk in zeer veel vormen. Daarom zijn er op sommige websites tot wel 20.000 verschillende hypotheekrentes die vergeleken worden met elkaar. Daaruit komt dus voor iedere situatie een andere beste optie naar voren. Let daarom goed op dat je alles goed invult.

hypotheekrente vergelijken

Belangrijke zaken

Hoewel de vergelijkingssites zich over het algemeen vanzelf wijzen is het wel belangrijk dat je op een aantal zaken let. Allereerst moet je natuurlijk aangeven of NHG wel of niet gewenst is. De Nationale Hypotheek Garantie is nog altijd op zo’n driekwart van de Nederlandse hypotheken van toepassing. De kans is dus heel groot dat dit ook voor jou gaat gelden. Wanneer je binnen de voorwaarden valt is dit eigenlijk vrijwel altijd het geval. Zo kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een rentekorting bij verschillende verstrekkers. Het is dus belangrijk dat je dit goed aangeeft.

Gebruikelijke punten

Daarnaast vul je natuurlijk een aantal gebruikelijke gegevens in. Denk hierbij aan de hoofdsom van de hypotheek, de looptijd, de waarde van de woning en de rentevastperiode. Al deze zaken hebben invloed op wat voor jou de hypotheek met de laagste hypotheekrente kan zijn. Al is het wel zo dat de hoofdsom natuurlijk het zwaarste weegt. Vaak kan je als je deze invult al direct zien waar je het beste af bent om een hypotheek af te sluiten. Over het algemeen kunnen de gerenommeerde banken aan de hand van de hoofdsom namelijk al inschatten wat er mogelijk is.

Alles erop en eraan

Het is verstandig om niet alleen naar het percentage te kijken. Beter is het om direct even alles voor jezelf goed te berekenen. Wat zijn bijvoorbeeld de maandlasten waar je mee geconfronteerd gaat worden als je deze hypotheek afsluit? En wat is de maximale hypotheek die je kunt afsluiten. Daarin is de laagste rente natuurlijk een belangrijke factor. Om die reden is het dus ook zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed uitzoekt waar de hypotheek voor jou het voordeligst is. Zo zorg je namelijk direct dat je de komende dertig jaar profijt kunt hebben.

Online hypotheekrente vergelijken en afsluiten

Met het vergelijken van de vele verschillende rentes ben je er natuurlijk nog niet. Je zal ook ooit een hypotheek daadwerkelijk moeten afsluiten. Vaak kan je direct online een vervolg geven aan de berekeningen die je hebt gedaan. Je kan dan in contact worden gebracht met de bank die voor jou het voordeligst is. Hier komen dan natuurlijk nog wel wat kosten voor advies en bemiddeling bij kijken. Doordat je echter eerst hebt vergeleken en daarna de zaken online hebt geregeld is de kans echter behoorlijk groot dat je nog altijd flink wat uitspaart ten opzichte van de gemiddelde hypotheekkosten.