In welke stad ga jij studeren?

De keuze is definitief. Je wilt een jaar gaan studeren in het buitenland. Je keuze is gevallen op een highschool in Amerika. Maar waar wil je precies gaan studeren? Welke keuze valt binnen je budget? Allereerst is het belangrijk om te weten dat in Amerika het verschil tussen een publieke en privéschool groot zijn. Privéscholen staan beter aangeschreven, beter op je cv en vooral veel duurder. Daarom is het belangrijk om allereerst de keuze te maken op wat voor soort highschool je wilt gaan studeren. Waarvan denk jij het echte Amerikaanse highschool gevoel te krijgen?

Verschillende steden

Net zoals in Nederland hebben de Amerikaanse steden hun eigen karakter. Veel populaire keuzes zijn onder andere Miami, New York en San Francisco. Maar heb je Portland al eens overwogen? Hoe klinkt een half jaar of een jaar in Hawaii? Ook daar kun je namelijk een semester doorbrengen. Tussen de colleges door een half uurtje surfen? Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Welke stad past het beste bij jou?

Wanneer je de verschillende steden overweegt, is het belangrijk om jezelf af te vragen in wat voor situatie jij jezelf een (half)jaar ziet. Ben je een avontuurlijk persoon? Overweeg Hawaii, je kunt hier namelijk leren surfen, duiken en nog veel meer. Houd je van veel mensen om je heen en haat je het om alleen te zijn? Dan zijn Miami en New York waarschijnlijk de perfecte steden voor jou. Ben je iets meer op jezelf? Overweeg dan een uitwisseling naar Portland of San Francisco. Dit zijn nog steeds wereldsteden maar over het algemeen worden deze als iets minder druk ervaren dan Miami of New York. 

Verschillende keuzevakken of taalcursus?

Het is afhankelijk van de universiteit of instelling waar je heen gaat mogelijk om je eigen vakkenpakket samen te stellen. Zo kun je tijdens je verblijf in Hawaii naast het behalen van je studiepunten ook kiezen om een cursus Hawaiiaans te volgen. Of kies ervoor om een cursus fotografie te volgen in de prachtige natuur rondom San Francisco! Mocht je benieuwd zijn naar wat het echte Amerikaanse highschool gevoel is? Neem dan op Information Planet een kijkje naar de verschillende mogelijkheden voor een uitwisseling.