Internet vergelijken? Lees hier de belangrijkste tips

Het is belangrijk om precies te weten wat je krijgt met je internetverbinding en hoe dit jouw bedrijf zal beïnvloeden. Je wilt vragen kunnen stellen over snelheid, betrouwbaarheid en andere services die bij het pakket geleverd kunnen worden. Zit  bijvoorbeeld installatie bij de prijs inbegrepen? Heb je een statisch IP-adres nodig? Zijn er kosten voor vroegtijdige beëindiging? Kun je je eigen apparatuur gebruiken of bieden ze deze gratis aan? Je moet internet vergelijken en zorgen dat je antwoord krijgt op deze vragen. Zo ben je er zeker van dat je de beste krijgt. 

Wat is de beste internetprovider in jouw regio?

Het internet is de levensader van veel bedrijven. Het is het medium waarmee je jouw zakelijke doelen kunt nastreven en die verheven dromen werkelijkheid kunt laten worden. Het is ook een essentieel hulpmiddel om je werknemers verbonden te houden terwijl ze aan het werk zijn. Het is dus belangrijk dat je de juiste deal voor hen vindt. Het vinden van de juiste internetprovider geeft jouw medewerkers niet alleen toegang tot hoogwaardige online content, het kan je ook geld besparen op andere kantoorkosten als gevolg van vertragingen.

Welke snelheid is het beste voor jouw bedrijf?

Je internetsnelheid is belangrijk, maar hoe weet je waar je op moet letten? Kies je bijvoorbeeld voor glasvezel of kabel? De beste manier om de juiste internetverbinding voor jouw bedrijf te bepalen, is door naar jouw netwerkgebruik profiel te kijken. Een netwerkgebruik profiel is een grafische weergave van hoeveel gegevens er in een bepaalde periode zijn verzonden en ontvangen. In vergelijking met andere bedrijven in vergelijkbare sectoren en met vergelijkbare groottes, kan deze informatie trends aan het licht brengen die kunnen helpen identificeren waar verbeteringen nodig zijn. 

Wat gebeurt er als je internet uitvalt?

Het is een goed idee om te weten wat er gebeurt als je internet uitvalt, of hoe lang je zonder internet zit. Als we het hebben over de gemiddelde kantoorruimte, kun je verwachten dat een storing tussen de 30 minuten en 2 uur kan duren. Dit is niet ongebruikelijk als je bedenkt dat het gemiddelde bedrijf sterk afhankelijk is van technologie en connectiviteit. Er zijn echter manieren om dit probleem helemaal te voorkomen. Een manier is door meerdere aansluitpunten voor jouw internetdienst te hebben. Het hebben van meerdere verbindingen zorgt voor redundantie in het geval dat een van hen uitvalt of overbelast raakt met verkeer tijdens piekuren.

Welke andere diensten heb je nodig?

Een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van jouw internetprovider, is welke andere diensten ze nog meer aanbieden. Deze aanvullende services kunnen nodig zijn om jouw bedrijf te runnen, of ze maken het je misschien gemakkelijker om dit te doen.

​​Check je huidige abonnement bij Breedbandwinkel

Zorg ervoor dat je weet wanneer je huidige abonnement afloopt voordat je overstapt. Als je minimale contractduur nog niet is afgelopen, kun je Breedbandwinkel bij het plaatsen van je bestelling laten weten dat je nieuwe abonnement ingaat op de laatste dag van je huidige abonnement. Bestel het gewenste abonnement via Breedbandwinkel en vertel ze op via het bestelformulier wat je huidige situatie is. Binnen een paar dagen ontvang je een brief of e-mail van je nieuwe provider om je te laten weten dat alles is ingesteld. In deze brief staat onder meer wanneer je nieuwe abonnement binnen komt. Een volledige overstap duurt meestal 30 dagen vanwege de tijd die nodig is om je huidige abonnement te beëindigen. Je hoeft dus niet twee keer zoveel te betalen!