Investeren in Bitcoin, ja of nee?

Bitcoin is één van de grootste en populairste crypto van de wereld. Dit is ook helemaal niet zo gek. Het is de eerste en hiermee oude crypto en het hele verhaal achter Bitcoin is bijzonder indrukwekkend. In deze tijd trade dan ook bijna iedereen in Bitcoin of heeft er minimaal een keer over nagedacht om het te doen. Omdat de Bitcoin koers al aardig hoog is en exponentieel gegroeid is de afgelopen jaren beginnen er mensen sceptisch te worden over Bitcoin. Is investeren in Bitcoin nu nog wel handig? Is het niet al veel te laat om mee te liften met het succes van Bitcoin? Dit is eigenlijk een terechte vraag. 

Leestip voor investeren in Bitcoin: https://www.descrypted.com/bitcoin-investeren/ 

Normaal gesproken zou dit inderdaad het geval zijn, maar het verleden bewijst dat niks zo lastig te voorspellen is dan crypto. Het is een erg bijzondere markt en vrij nieuw. Niemand weet dus zeker wat er gaat gebeuren. Waarom zou de koers van Bitcoin dan niet nog een keer onwijs hard groeien? In dit artikel gaan we je uitleggen wat Bitcoin is, wat de huidige koers is en wat de verwachting is van Bitcoin. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Wat is Bitcoin

Eerst even snel een snelcursus Bitcoin, want wat is Bitcoin precies? We weten allemaal dat het een digitale munt is, maar wat is het verhaal achter deze bijzondere coin? Bitcoin is een digitale munt die decentraal is. Het werkt op basis van een algoritme en wordt niet gecontroleerd door derde, zoals bijvoorbeeld banken of de regering. Dit is juist wat Bitcoin zo bijzonder maakt. Tegenwoordig wordt Bitcoin al gebruikt om betalingsmiddel, maar toch zien veel mensen Bitcoin nog puur als investering. 

De Bitcoin koers

Als er iets lastig te voorspellen is, dan is het wel de Bitcoin koers. De afgelopen 10 jaar is de koers exponentieel gestegen. Waar je destijds een Bitcoin kon kopen voor bijvoorbeeld enkele (tientallen) euro’s kent Bitcoin vandaag de dag een enorme waarde. Het ene moment kan de koers op 50.000 euro zitten en op het andere moment plots op 35.000. Keer op keer blijft Bitcoin verassen. De Bitcoin verwachting is dan ook verschillend per persoon. Toch zijn de voorspellingen rooskleurig. Meer lezen over de Bitcoin verwachting? Klik dan hier.