Kampeerspullen: wat heb je nodig voor de basis?

Ben je van plan om binnenkort te gaan kamperen? Super leuk, vooral in de zomer kan het erg leuk zijn om op pad te gaan. Of dit nou in Nederland is of in het buitenland de basis is vaak hetzelfde. Zo heb je een aantal dingen nodig als je van plan bent om te gaan kamperen. Benieuwd wat je ongeveer als basis aan moet houden? Lees dan vooral verder!

Een goede tent

Wanneer je gaat kamperen dan is het belangrijkste dat je een dak boven je hoofd creëert. Een waterdichte tent kan daarvoor een goede optie zijn. Er zijn veel verschillende soorten tenten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je hele grote tenten voor meer dan acht personen, maar je hebt ook éénpersoons tenten. Waar jij voor kiest is afhankelijk met wie je gaat en of je het fijn vindt om ruimte om je heen te hebben. Naast de hoeveelheid mensen die in een tent kunnen, zit er bij veel tenten ook een verschil in hoogte en in kleur. 

Heb je al een tent? Dan is het belangrijk dat je voor vertrek goed controleert of daar alles bij zit. Check of alle stokken, touwen en haringen aanwezig zijn. Je wilt immers niet dat je tent in elkaar kan zakken of dat deze wegvliegt als er een windstoot langs je tent komt.

Een luchtbed en slaapzak kun je absoluut niet vergeten

Als je aankomt op de locatie waar jij gaat kamperen dan zul je je tent op gaan zetten. Staat de tent eenmaal? Dan is het ook slim als je je bed maakt. Dit kan een matras zijn of een luchtbed. Heb je een luchtbed meegenomen? Dan is het wel belangrijk dat je een pomp mee neemt. Als jij een elektrische pomp hebt, dan is het ook belangrijk dat jij stroom in de buurt hebt anders kun jij de pomp niet gebruiken.

Is het gelukt om je luchtbed of matras in de tent te krijgen, dan is het belangrijk dat je het bed ook opmaakt. Veel mensen die gaan kamperen slapen in een slaapzak. Deze zijn warm en houden je ook warm. Mocht je ergens gaan kamperen waar het heel koud is, dan kun je van tevoren kijken voor een slaapzak die iets dikker is. Op die manier weet je zeker dat je het ‘s nachts niet koud krijgt en dat je niet ziek zult worden.

Stoelen zijn geen overbodige luxe

Wanneer jij een tent hebt, kan het best lekker zijn om af en toe ook van de grond af te kunnen zitten. Met campingstoelen is dit gelukkig mogelijk. Net zoals de tenten heb je deze ook in heel veel verschillende kleuren, maten en hoogtes. Een tip, wanneer je een beetje kwaliteit spullen wilt hebben, dan kan het een slim idee zijn om een kampeerwinkel te bezoeken. Dit soort winkels zijn gespecialiseerd in alles omtrent kamperen. Zo weet je zeker dat je producten aanschaft die van een goede kwaliteit zijn en mocht je nog vragen hebben of informatie willen, dan kunnen de mensen die er werken je goed adviseren.