Keukenergernissen op een rijtje

In bijna iedere keuken, zelfs in een hele nieuwe die je zelf hebt samengesteld, zijn er wel dingen waar je je aan kunt ergeren. Vaak ben je voor een groot deel zelf verantwoordelijk, en kan een beetje beter met de ruimte omgaan al veel ergernissen schelen, maar vervelend is en blijft het.

Te weinig werkruimte

Al maak je je werkblad nog zo groot, er komt altijd een moment waarop je te weinig ruimte hebt voor alles dat je op dat moment in je keuken aan het doen bent. Zeker als je uitgebreid aan het koken bent, gebeurt dat menigeen. Je wilt ruimte hebben om je snijplanken neer te leggen, maar ook om alvast de borden op te kunnen maken. Overal staan pannen en schalen, er slingert ander keukengerei rond, en je hebt kortom het gevoel dat je je kont niet meer kan keren.

De makkelijkste manier om dit op te lossen lijkt zorgen voor meer werkruimte te zijn. Doe je dat, is de kans echter groot dat je bedrogen uitkomt. Mensen hebben namelijk de neiging om alle ruimte die zij hebben ook meteen te gebruiken. Want zeg eens eerlijk, hoe veel vrije werkruimte heb je nu eigenlijk nog, en hoe veel zou je kunnen hebben? De kans is groot dat een deel van je werkblad vol staat met keukenapparaten en allerlei andere spullen die ervoor zorgen dat je chronisch ruimte tekort hebt. Kijk hier eerst eens goed naar, en probeer eens om zo veel mogelijk ruimte vrij te maken voor je je keuken laat verbouwen.

Altijd te weinig kastruimte

Ook te weinig kastruimte wordt veel genoemd. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde: niet meteen extra kasten plaatsen, maar eerst eens kijken of je niet veel ruimte gebruikt met spullen die er helemaal niet hoeven te staan. Mest de kastjes eens goed uit en deel ze opnieuw in: grote kans dat je er opeens heel veel ruimte bij hebt.

Waar blijft het warme water?

Duurt het bij jou ook zo lang voor het warme water in de keuken door de kraan stroomt? Ook dat is voor veel mensen een grote ergernis. Het water moet vaak van boven komen, waar de cv-ketel staat, en dat duurt even. Veel mensen lossen dit op met een keukenboiler. Wil jij graag dat er warm of zelfs heet water uit de kraan komt zodra je deze open? Dan is een boiler kopen waarschijnlijk de beste oplossing. Deze hoeft niet groot te zijn en kan vaak in een kastje worden geplaatst. Een extra goede reden om deze eens flink uit te mesten, toch?