Keuzehulp voor deurmatten

Deurmatten

Loopt iedereen maar in- en uit je huis met dit lekkere weer? Moet je keer op keer weer de vieze voetafdrukken van je mooie laminaatvloer verwijderen? Dan is het misschien tijd voor een deurmat. Juist in een tijd waarin er meer thuisblijvers zijn dan normaal, kan je huis één grote puinzooi worden. Een deurmat aanschaffen is daarom helemaal zo’n slecht idee nog niet. We helpen je graag een keuze te maken door uit te leggen welke deurmatten er allemaal zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een binnen- of buitenmat? Is de deurmat bedoeld voor in huis of voor op kantoor?

Wat voor deurmatten zijn er?
Maat van de deurmat

Er zijn verschillende soorten matten. Er zijn standaard matten en matten die op maat worden gesneden bij diverse verkopers in Nederland. Deze standaardmatten bevatten de afmetingen: 135×205, 205×300, 105×155 en nog een aantal andere maten. Behalve standaardmatten kun je jouw deurmat ook op maat laten snijden. Zoek je dus een deurmat voor een groot kantoorpand of heb je een andere maat deurmat nodig voor jouw huis? Kies dan voor de optie maatwerkmatten.

Schoonloop – of droogloopmat

Behalve de maat van de mat kijk je naar de functie die de mat moet hebben. Wil je af van de vieze voeten in je kantoorpand of huis? Dan is een schoonloopmat de beste optie. Een schoonloopmat ligt meestal buiten – en zorgt ervoor dat al het vuil dat aan schoenen zit, verdwijnt. Wil je juist een mat die ervoor zorgt dat je niet met natte voeten een huis binnenstapt? Je kunt dan kiezen voor een droogloopmat. Deze mat neemt vocht op waardoor je dus met droge voeten binnenkomt en zo gelijk een goede indruk maakt. Wil je toch allebei? Dat kan, maar veel matten blinken uit in het drooglopen of het schoonlopen. Je hebt bijvoorbeeld de Forbo Coral Brush mat. Deze mat blinkt uit in het drooglopen, maar heeft ook drie sterren op het gebied van schoonlopen. Het is dus handig om te kijken welk van de twee functionaliteiten jouw voorkeur heeft.

Deurmatten voor binnen

Ten derde stem je je keuze af op het feit of je de deurmat nodig hebt voor binnen of buiten. Binnen matten blinken vaak uit in het drooglopen en worden daarom ook wel inloopmat genoemd. Ook deze inloopmatten zijn op maat verkrijgbaar. Bij het vegen van de voeten is het de bedoeling dat je al het vocht achterlaat en dit niet meeneemt het huis of het kantoorpand in. Dit kan bijvoorbeeld bij de Forbo Coral Brush mat. Deze mat verwijdert vuil en neemt ook vocht op. Met deze mat heb je dus beide functionaliteiten in één!

Deurmatten voor buiten

Wil je graag dat iedereen vóór het naar binnen gaan zijn of haar voeten heeft geveegd? Dan is een buitenmat handig. Een deurmat voor buiten zorgt er vooral voor dat het vuil ook echt buiten blijft. Bij deurmatten voor buiten kun je bijvoorbeeld denken aan de Forbo Coral. Door het egale materiaal blijft al het vuil buiten.  

Wat kost een deurmat?

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de kosten van een deurmat. Je moet rekening houden met een bedrag vanaf € 39,95. Wanneer de mat groter gemaakt moet worden of op maat gemaakt moet worden gesneden, loopt dit bedrag al snel op. Je kunt hierbij denken een bedrag van € 116,95 voor een op maat gemaakte mat van 90 x 155 cm.