Kies je eigen slaapcomfort

Maar dan heb je wel een bed nodig dat bij jou en in je slaapruimte past. Kortom, wees streng voor jezelf en kies voor niets minder dan het beste ledikant!

Naast het lichaam wil het oog bovendien ook wat. Maar dat is natuurlijk wel ondergeschikt in wat een bed voor je hoort te doen: zorgen dat jij de volgende ochtend met het juiste been uit bed stapt, zonder dat je fysieke of mentale ongemakken ervaart. Dat klinkt misschien raar, maar onze slaap is wel degelijk van grote invloed op ons dagelijkse leven. Het is maar te hopen dat jij dat nog niet aan den lijve ondervonden hebt. Letterlijk dus!

Welke criteria je ook maar hanteert, zorg er altijd voor dat je bed voorzien is van een matras waarop je lichaam helemaal recht ligt. Lukt dat niet met standaard modellen? Ga dan eens in overleg met een expert, die jouw fysieke behoeften voor een perfecte nachtrust weet te peilen.

Ondertussen hebben wij nog enkele modellen voor je waar je uit kunt kiezen. Maar de keuzemogelijkheid is uiteraard nog vele malen groter!

Hoogslaper

Maak niet de fout door te denken dat zoiets speciaal voor kinderen is. Ook volwassenen kunnen heel veel aan een hoogslaper hebben. Er is met een dergelijk ledikant namelijk veel meer wat je eronder kunt plaatsen. Denk aan opslag. Of een bureau met bijpassende stoel. En wat te denken van een knusse bank of lekkere stoel? Ook zitzakken kunnen een onderdeel uitmaken van je persoonlijke en gezellige zithoek. Bepaal helemaal zelf wat je met deze gewonnen ruimte wilt doen.

Twijfelaar

Wil jij de warmte van een ander tegen je aan voelen of liever een heel ruim eenpersoonsbed in je slaapkamer neerzetten? In beide gevallen is een twijfelaar precies wat je zoekt. Zoals de naam al aangeeft, houdt deze qua formaat het midden tussen een één- en tweepersoons bed. Overduidelijk neemt zo’n ledikant ook nog eens een stuk minder ruimte in beslag. Dus ook als logeerbed is een twijfelaar ontzettend geschikt! Oftewel, ben je er al uit of… twijfel je nog? Sorry, die was flauw.

Slaapbank

Zitten of slapen? Een gewoon bed biedt je die keuze al. Maar een slaapbank nog meer! Perfect om aan te bieden aan je logees, maar ook voor in de woonkamer. Want stel nou dat je net lekker een film of serie aan het kijken bent. Misschien zit je juist wel net in een rete-spannende game. Maar je ogen beginnen dicht te vallen en te plakken van al dat genererende slaapzand. Dan kun je je entertainment beer pauzeren, je slaapbank uitvouwen en verder te gaan wanneer je weer wakker wordt. Als dat geen fantastisch scenario is voor op een luie zondag, weten wij het ook niet meer!