Klusser? Deze spullen heb je nodig

klussen

Wanneer je als klusser werkt, is het van belang dat je beschikt over de juiste materialen. Op het moment dat je dit al eenmanszaak doet, dien je alle materialen zelf te kopen. Het vinden van goed gereedschap kan erg lastig en prijzig zijn. Het is daarom sterk aan te raden om hier voldoende tijd voor uit te strekken. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld betaald voor gereedschap. Denk daarom van te voren goed na over wat je allemaal nodig gaat hebben.

Welke spullen heb je nodig als klusser?

Er zijn een aantal spullen die vrijwel elke klusser nodig heeft. Een voorbeeld van zo’n product, is een duimstok. Vrijwel elke klusser heeft namelijk een duimstok in zijn zak zitten. Wanneer je een duimstok wilt kopen, kun je niet snel een fout maken. Zo werken ze vrijwel allemaal hetzelfde en zit er meestal ook geen groot prijsverschil in. Naast een duimstok is het ook belangrijk om een aftekenpotlood te hebben.

Koop de juiste lijm en tape

Naast een duimstok en potlood is het ook belangrijk dat je de juiste lijm en tape koopt. Zo kun je deze materialen in erg veel situaties gebruiken en kun je veel problemen oplossen met een klein stukje tape of een kleine hoeveelheid lijm. Het is hiervoor wel van belang dat je beschikt over de juiste lijm. Een lijmsoort die erg veel wordt gebruikt, is twee componentenlijm. Deze lijmsoort kun je in erg veel verschillende situaties gebruiken. Bovendien vallen de kosten van twee componentenlijm reuze mee. Kijk naast de lijm ook goed naar de tape die je koopt. Een soort tape die erg veel klussers gebruiken, is 3m tape.  Producten die je ook nodig hebt als klusser en erg duur kunnen zijn, zijn materialen als een schroevendraaier en een waterpomptang. Zorg er als klusser voor dat je beschikt over een volle gereedschapskist met duurzaam materiaal. Als je dit een keer hebt  aangeschaft, kun je hier jarenlang profijt van hebben. Het is in de meeste gevallen dan ook aan te raden om hier eenmalig wat meer geld in te investeren. Zo voorkom je dat je de gereedschapskist na een aantal jaar moet vullen met nieuwe producten.

Het grotere gereedschap

Naast de kleine producten, is het als klusser ook van belang dat je beschikt over groter gereedschap. Zo is het onder andere prettig om een boormachine te hebben. Wanneer je veel klussen buiten doet, is het van belang dat de stroomvoorziening goed is. Vooral wanneer je klussen uitvoert waarvoor een accuboormachine niet sterk genoeg is, is het van belang dat de stroomvoorziening goed is. Een product dat erg klussers hiervoor gebruiken, is een aggregaat. Met behulp van een aggregaat kun je brandstof omzetten in stroom. Het enige nadeel van een aggregaat is dat deze erg veel geld kan kosten. Denk daarom vooraf goed na over waar je deze aanschaft. Zo kun je op een aggregaat met weinig moeite veel geld besparen. Mocht je deze liever tweedehands kopen, dan is het belangrijk dat je iemand meeneemt die verstand heeft van aggregaten. Zo voorkom je namelijk een mis verkoop.