Kun je als starter een bedrijfshypotheek krijgen?

Een bedrijfshypotheek kan je afsluiten als je van plan bent een bedrijfspand te kopen of te verbouwen. Het is een lening die je maandelijks moet afbetalen met rente. Vroeger was het vaak nog niet mogelijk om een bedrijfshypotheek te verkrijgen als je minder dan drie jaar onderneemt, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een lening te verkrijgen als jonge ondernemer. De mogelijkheden van deze leningen verschillen per bank. Als startende ondernemer is de financiële situatie van je bedrijf namelijk nog vrij onzeker, en investeringen zijn nodig voor het opbouwen van je bedrijf.

Het verkrijgen van een bedrijfshypotheek

Het aanvragen van een bedrijfshypotheek is afhankelijk van een aantal factoren. Als eerste moet je bezitten over een bepaalde basis voor het afsluiten van een hypotheek. Dit bedrag is afhankelijk van de lening die je af gaat sluiten. Vervolgens wordt er ook gekeken naar je maandelijkse en jaarlijkse inkomen zodat het bedrijf kan zien of je de financiële middelen beschikt om de lening en de rente terug te betalen. Er wordt ook gekeken naar hoe je bedrijf en de winst die je maakt zich heeft ontwikkeld, vooral als je een startende ondernemer bent.

Je inkomen als bedrijf kan op maandelijkse basis erg verschillen. Zo kan je bijvoorbeeld specialiseren in producten die vooral in een bepaald seizoen worden verkocht, waardoor je vooral in deze maanden een erg hoge omzet maakt. Het afwisselen van deze opbrengsten kan soms lastig zijn, vooral voor het afbetalen van een lening of hypotheek. Daarom is het altijd verstandig om eerst contact op te nemen met een specialist om te kijken hoe haalbaar dit is. Deze specialist voorziet je van alle nodige adviezen die nodig zijn om jezelf klaar te stomen voor een gesprek met het bedrijf dat je de lening geeft.

Waar moet je aan voldoen?

Er zijn een aantal zaken waar je aan moet voldoen om een bedrijfshypotheek af te sluiten. Deze regels zijn heel iets anders voor beginnende ondernemers, omdat je bij het beginnen met een onderneming al veel investeringen hebt lopen om je bedrijf te laten groeien. Toch is het mogelijk dat je hypotheek niet goed wordt gekeurd. Daarom is het altijd verstandig om na te kijken of je voldoet aan de juiste voorwaarden. Op de website van Bedrijfshypotheek.nl kan je gemakkelijk met een tool nakijken of je in aanmerking komt voor een bedrijfshypotheek en zelfs contact opnemen met specialisten voor het beste advies.