Lease nu uw droomauto

De hedendaagse automobilist heeft heel wat wensen. U wilt zuinig rijden, rekening houden met het milieu en uiteraard wilt u dit alles ook nog betaalbaar houden. Wellicht is het dan een serieuze optie om leasen te overwegen. Leasen alleen voor zakelijke auto’s? Dat is al lang niet meer van toepassing. Private lease elektrische auto is sterk in opkomst en kan zeer voordelig uitpakken.

Leasen of kopen

In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe auto te leasen. Bij het leasen van een auto betaalt u een vast bedrag per maand. Daarin zitten de onderhoudsbeurten, keuringen en zelfs uw wegenbelasting al verrekend. Bij het leasen van een elektrische auto betaalt u alleen de kosten voor het opladen van uw auto. Bijtelling is voor particulieren niet van toepassing. Dat geldt alleen bij zakelijke lease overeenkomsten. Weeg deze voordelen eens af tegen het kopen van een nieuwe auto.

Gezinsauto of stadsauto

U denkt dat leasen alleen aantrekkelijk is voor de grotere en duurdere modellen? Als u zich oriënteert in het leasen van een elektrische auto zult u tot de ontdekking komen dat ook het leasen van een kleine stadsauto zeer aantrekkelijk is. De elektrische automarkt biedt u keuze uit tientallen modellen en merken. Renault, Opel, Peugeot, Smart en zelfs de Mini zijn te leasen en uiteraard volledig elektrisch. Die keuze zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Actieradius en accuvermogen

Belangrijke speerpunten in het kiezen van uw elektrische droomauto zijn de actieradius en het vermogen van de accu. Kiest u voor een kleinere stadsauto dan heeft u minder te maken met de actieradius. U rijdt dan voornamelijk korte afstanden en heeft in de stad bovendien veel oplaadpunten tot u beschikking. Bij de keuze voor een gezinsauto waarmee u langere afstanden rijdt en wellicht ook vakantiereizen mee maakt is het fijn om een ruime actieradius te hebben. Veel elektrische auto’s hebben een actieradius van meer dan 300 km zodat u zorgeloos een mooi traject kunt afleggen zonder tussendoor te moeten opladen.

De accu is een ander belangrijk punt bij de keuze van uw droomauto. U wilt immers zo snel mogelijk weer gereed zijn voor een volgende rit en het is dus belangrijk dat de accu snel oplaadt. Hoe snel u de accu kunt opladen hangt af van verschillende factoren. Als u onderweg moet opladen kan dat in vele gevallen al binnen een half uur. Daarmee heeft de accu dan weer meer dan 80% vermogen. Wilt u uw accu volledig opgeladen hebben dan is het beter om dit thuis te doen. De laatste 20% van de accu vergt aanzienlijk meer tijd. Beste optie is dan ook om dit thuis te doen in bijvoorbeeld de nachtelijke uren.

Met alle bovenstaande voordelen hopen we u overtuigd te hebben van het nut om het leasen van een elektrische auto te overwegen. U zult versteld staan van de mogelijkheden en gunstige prijzen. Hoogste tijd om uw droomauto te kiezen.