Magazijnbenodigdheden: wat valt daaronder?

Wanneer je een magazijn hebt, dan richt je deze niet alleen in met stellingkasten en opbergsystemen. Er zijn nog tal van andere artikelen die je nodig hebt om een goedlopend magazijn vorm te geven; in dit artikel bespreken welke magazijnbenodigdheden jij niet mag vergeten. 

Intern transport

In een magazijn mag intern transport niet ontbreken. Er zijn veel verschillende manieren om dit transport te bewerkstelligen. Voor het vervoeren van zware pallets is er bijvoorbeeld een divers aanbod, zoals palletwagens en weeghandpallettrucks. Ook een goede stapelaar mag je niet vergeten wanneer je veel met pallets werkt. Steekwagens en magazijnwagens zijn ook goede manieren voor intern transport. Met steekwagens kun je gemakkelijk een aantal dozen van A naar B brengen en een magazijnwagen kun je voor zowel zware als kleine goederen inzetten.

Inpakken maar!

In veel magazijn worden de producten ingepakt door medewerkers. Dit kan niet gedaan worden zonder dat er goede werkbanken en inpaktafels aanwezig zijn. Bij Begra kun je een verscheidenheid aan werkbanken vinden. Vergeet hierbij niet te kijken naar ergonomisch werken; verstelbare werktafels zijn wat dat betreft de beste keus. Ook zijn er werkbanken op wieltjes, die het inpakken en afhandelen van orders in het computersysteem heel efficiënt maken.

Veiligheidsartikelen

We hebben het belangrijkste voor het laatste bewaard: veiligheidsartikelen. Het is voor elk magazijn verplicht om een veilige werkomgeving te creëren voor werknemers. Dat betekent dat de stellingen deskundig in elkaar zijn gezet en er geen spullen uit kunnen vallen. Om dit nog beter te voorkomen, kun je aanrijdbeschermers en stootranden aanschaffen. Ook doe je er goed aan om veiligheidsspiegels op te hangen, zodat je ongelukken tijdens intern transport voorkomt. Je wilt ook liever niet dat jouw werknemers struikelen over losliggende kabels; daarvoor zijn kabelbruggen bedacht. Niet alleen is dit veilig voor je werknemers, maar ook bescherm je er de kabels zelf mee; niks is zo erg als een complete shutdown doordat er een kabel los ligt!