Medewerkers informeren: hoe doe ik dat?

Heb je een bedrijf en heb je om de zoveel tijd veel informatie die je naar je medewerkers moet communiceren? Worden e-mails niet gelezen en merk je dat veel mensen uiteindelijk niet op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen? Wij geven je tips hoe je dit oplost!

Maak een video!

Een efficiënte manier om veel informatie over te brengen naar je medewerkers is door het laten maken van een video. Dit kan een instructiefilm zijn, maar je kunt ook een explanimation laten maken om duidelijk en snel de kern van de zaken over te brengen. De video’s duren maximaal 75 seconden; mensen verliezen sneller hun aandacht bij video’s die langer duren. Door een video te laten maken, zijn je medewerkers binnen de kortste keren op de hoogte van de nieuwste informatie.

Infographics

Heb je veel informatie of gaat het om ingewikkelde zaken zoals een nieuwe bedrijfsstrategie, reorganisaties en fuseringen? Zet dan motion graphics in om een infographic te laten maken. Met infographics kun je uiteenlopende informatie klein en inzichtelijk maken, door middel van afbeeldingen en opsommingen. Een infographic kun je ook interactief maken, wat betekent dat de afbeeldingen bewegen; zo komt er bijvoorbeeld informatie of een video tevoorschijn wanneer je erop klikt. 

Verspreiding

Wanneer je jouw medewerkers wilt informeren over belangrijke veranderingen en ontwikkelingen binnen het bedrijf, moet de verspreiding zodanig zijn dat de informatie daadwerkelijk bij de medewerkers terecht komt. Eén van die manieren is via e-mail, al kan het zijn dat medewerkers door drukte er niet aan toe komen om de informatie tot zich te nemen. Organiseer bijeenkomsten en presenteer je video of verstuur de infographic ouderwets met de post; zo wordt de informatie toegankelijk voor iedereen.