Met deze tips heb je thuis het vakantiegevoel

Maak van je tuin een plek om volledig tot rust te kunnen komen en daarmee het vakantiegevoel te ervaren. Er zijn verschillende manieren om hierin te voorzien. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om je tuin van een zwembad of jacuzzi te voorzien? Het is iets wat steeds meer huishoudens overwegen. Niet voor niets! De zomers worden steeds warmer in Nederland. Aan de ene kant maakt dit dat men vaker kiest voor een vakantie thuis. Aan de andere kant wil je tijdens de warmste zomerdagen een plekje hebben om af te koelen. Het zwembad biedt je hier alle gelegenheid toe.

Wanneer je de aankoop van een zwembad overweegt, is het raadzaam verschillende soorten en modellen vooraf goed te vergelijken. Op deze pagina helpen we je hierbij op weg! Heb jij al eens overwogen om een zwembad in je tuin te plaatsen?

Voordelen van een eigen zwembad in de tuin

Zeker voor kinderen is het zwembad onmisbaar om een waar vakantiegevoel te ervaren. Zij vinden het heerlijk om hier met elkaar en met vriendjes of vriendinnetjes te spelen. Tegelijkertijd biedt het zwembad jou de ruimte om van het mooie weer te genieten vanaf een luchtbed of een opblaasband. Met een zwembad in de tuin zal je het nooit te warm hebben. Het zwembad geeft je de ruimte om even af te koelen, als het te warm wordt in de zon.

Verschillende soorten zwembaden vergelijken

Bij de aankoop van een zwembad heb je in de basis keuze uit drie soorten: een opblaasbaar zwembad, een inbouwzwembad en maatwerk zwembaden. De laatste optie is alleen aan te raden wanneer je voldoende budget en voornamelijk voldoende ruimte in de tuin hebt. Je wilt voorkomen dat het zwembad een te groot oppervlak inneemt. Het maakt de tuin rommelig en zorgt er daarnaast voor, dat je geen plek meer hebt voor een gazon of bijvoorbeeld een kleine plantenborder.

Een inbouwzwembad is ten opzichte van een opblaasbaar model de beste keuze. Het voordeel van een inbouwzwembad is onder meer dat je deze aan kunt sluiten op een filter. Op deze manier voorkom je dat het water al na een paar dagen vervangen moet worden. Ook is een inbouwzwembad steviger. De kans dat deze kapot gaat is veel kleiner dan bij een opblaasbaar model.

Alternatieven voor een zwembad in de tuin

Niet iedereen ervaart een vakantiegevoel zodra er een zwembad in de tuin staat. Anderen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een jacuzzi of een sauna. Tegenwoordig kun je dergelijke elementen relatief goedkoop aanschaffen. De gemiddelde aankoopprijs nam af, door een toenemend aanbod. Het voordeel van een jacuzzi is dat je deze het hele jaar door kunt gebruiken. Je kunt het water in de zomer koel houden en in de winter juist sterk verwarmen.

Een sauna zal je voornamelijk in de wintermaanden gebruiken. Het voordeel hiervan is dat het je volledig laat ontspannen. Wist je dat een sauna een positief effect heeft op je weerstand? Daarbij heb je een plek om je even terug te trekken.