Mifi router met Sim Only abonnement vergelijken

router

De vernieuwde anderhalve meter samenleving zorgt ervoor dat we steeds meer op afstand doen. Op afstand online shoppen, online onderwijs en thuiswerken zijn duidelijke voorbeelden van activiteiten die tegenwoordig steeds vaker doen. Hier horen ook nieuwe ontwikkelingen bij zoals het gebruik van nieuwe technieken en mogelijkheden om efficiënt te kunnen werken. Zeker als we kijken naar het thuis werken op afstand of op locatie zien we een grote vraag naar oplossingen voor diverse vraagstukken zoals goede en veilige internetverbindingen.

Een mifi router om een beveiligd privé wifi netwerk op te zetten.

Wanneer je thuis werkt of dat nu voor jezelf is of voor een bedrijf. Dan wil je dat de internetverbinding die je gebruikt 100% betrouwbaar en veilig is. Veel werkgevers eisen dit ook, zodat gevoelige bedrijfsinformatie niet in de verkeerde handen terecht komt. Veel bedrijven hebben een eigen VPS of VPN waarop je kan inloggen voor een veilige verbinding. Toch speelt ook het wifi netwerk dat je gebruikt hier een belangrijke rol in. EN dit is waar juist een mifi router goed van pas komt.

Stel je logt via een openbaar wifi netwerk in op je bedrijfsnetwerk. Dan kunnen kwaadwillenden heel eenvoudig meekijken en je inloggegevens achterhalen. Niet echt 100% veilig dus. Ook de garantie dat je eigen thuisnetwerk niet gecompromitteerd is is niet waterdicht. Met een mifi router los je dit probleem snel en goedkoop op.

Wat is een Mifi router?

In het kort is een mifi router een draadloze internet router waarmee je een eigen hotspot of accesspoint kan opzetten. Mifi staat voor: Mobile WiFi. Het apparaat werkt op een oplaadbare accu die een aantal uur meegaat. Hierdoor kun je zowel binnen als buiten overal te wereld een privé wifi netwerk opzetten waar alleen jij toegang tot hebt en of de mensen die jij toegang geeft. 

Hier lees je hoe dit werkt. Maar om een mifi te kunnen gebruiken heb je ook een Simkaart met abonnement nodig. Het beste hiervoor is een Sim Only abonnement, maar je kunt ook een duo simkaart aanvragen op je huidige abonnement om de tweede simkaart vervolgens in de mifi router te plaatsen.

Dit is om zowel in het buitenland als thuis of op locatie in eigen land de beste manier om een beveiligde verbinding op te zetten met het internet. De simkaart maakt net zoals dat bij een mobiele telefoon werkt verbinding met het 4G of 5G netwerk van een provider waardoor de mifi een internetverbinding tot stand kan brengen. Door vervolgens zelf je wifi netwerk te configureren met wachtwoord en toegangsrechten voor 1 of meer gebruikers. Heb je 100% controle over de internetverbinding.

Sim only abonnement en simkaart.

Zoals je leest heb je echter maar twee dingen nodig om via je laptop een veilige verbinding op te kunnen zetten. De eerste is een mifi router, die zijn er in verschillende formaten en prijs categorieen. Maar heb je al een goede router rond de € 50,-. Daarnaast heb je dus een simkaart met internet abonnement of datapakket nodig via een provider. Het goedkoopst is om een apart sim only abonnement te nemen met databundel voor het gebruiken van je mifi router. Meer informatie over de beste Sim Only abonnementen vind je hier.

Alternatieven en extra veiligheidslaag.

Als alternatief zou je een VPN dienst kunnen gebruiken voor het opzetten van een veilige internet verbinding. Nog beter zou zijn om een dergelijke VPN verbinding te combineren met het gebruik van je eigen privé netwerk via de mifi router. Zo heb je een zeer veilige verbinding waarmee je je eigen privacy 100% in controle hebt.