Naambordjes bij de voordeur

Iedereen is op zoek naar manieren om zich van anderen te onderscheiden. Dat wordt gedaan door middel van de inrichting van je woning, maar het kan ook door te kiezen voor unieke naambordjes voordeur. Die worden met de hand gemaakt. Het basismateriaal is steen, zodat je ervan verzekerd bent dat jij de enige bent met zo’n bordje. Dat is mogelijk doordat de gebruikte stenen een uniek patroon hebben. Dit kan extra naar voren worden gebracht door het materiaal te polijsten. De unieke naambordjes voordeur krijgen daardoor een mooie glans, waar het patroon van de steen extra uit naar voren springt.

Leisteen

De unieke naambordjes voordeur worden vrijwel allemaal gemaakt van leisteen. Dat is een heel harde soort steen, die in allerlei kleuren en motieven verkrijgbaar is. Eerst wordt de steen helemaal gepolijst. Daarna wordt er met een graveertechniek met behulp van een laser een afbeelding in de leisteen gemaakt. Erg populair is het tegenwoordig om poppetjes op het naambordje te laten graveren. Natuurlijk kun je naast een afbeelding of een spreuk ook de namen van degenen die in de woning wonen in de unieke naambordjes voordeur laten graveren. Het voordeel van deze naambordjes is, dat ze vele tientallen jaren meegaan en erg mooi blijven.

Andere steensoorten

Leisteen is het meest gebruikte materiaal voor de unieke naambordjes voordeur. Als je wilt kan er ook een naambordje van een andere steensoort worden gemaakt. Het komt regelmatig voor dat er een naambordje van marmer moet worden gemaakt, of zelfs van een stukje Belgische hardsteen. Doordat deze materialen veel moeilijker te bewerken zijn, zijn deze unieke naambordjes voordeur veel duurder dan de exemplaren van leisteen. Desondanks kan een naambordje van marmer of hardsteen een heel fraai accent zijn. De kans is groot dat een bezoeker je woning nooit meer zal vergeten als hij het naambordje heeft gezien.

Bijzondere krachten

Van sommige soorten steen wordt gezegd dat er bijzondere krachten van uitgaan. Deze stenen zouden de gezondheid bevorderen, of als effect hebben dat je lichamelijk en geestelijk een grotere weerstand krijgt. Ook van deze stenen kunnen unieke naambordjes voordeur worden gemaakt. Een voorwaarde is, dat de gebruikte stenen niet van een te zachte kwaliteit zijn. Te zachte steen zal snel breken als het wordt opgehangen. Bovendien is de kans groot dat het naambordje al tijdens het graveren kapot gaat. Deze stenen met bijzondere krachten kun je het beste in onbewerkte vorm in huis gebruiken, of tot een sieraad laten bewerken.

Tip: Lovelystones.nl