Nieuwe vloer kiezen

nieuwe vloer

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hebben kwalitatieve of esthetische eigenschappen bij jou de hoogste prioriteit? En zijn die überhaupt goed met elkaar te combineren?

Het meeste voel je je nog thuis in een woning die jij persoonlijk hebt ingericht. Van top tot teen, letterlijk. Jij weet zelf immers als geen ander welke sfeer je het prettigste vindt om dag in dag uit in thuis te komen. Jouw omgeving moet ook een reflectie zijn van jouw eigen persoontje, toch? Het gaat hem hier dus in de details zitten. En nu kun je jouw plafonds, wanden en meubelen precies zo aanpassen en opstellen als je wilt.

Maar laten we eerst een kritisch naar je vloer gaan kijken. Voldoet die (nog) aan jouw voorkeuren en maatstaven? Zo nee, dan moet die vervangen worden. Welk materiaal komt er voor jouw huidige bodem in de plaats? Hieronder hebben we enkele opties voor je.

Hout

Naast plavuizen of marmer is hout toch wel het meest luxueuze en warme materiaal dat er bestaat om een vloer mee in te richten. Dat is althans de mening van veel mensen die hun eigen huis inrichten. Kunnen we ze niet kwalijk nemen, nee. Maar wat voor hout? Ga je voor echte houten planken of samengesteld materiaal? Want laminaat is nog onverminderd populair, zeker omdat het in zo veel verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar is. Een industriële look krijg je echter in de vorm van een OSB plaat oppervlak. Dit is zo samengesteld dat het absoluut niet krom kan trekken!

Dat hoeft bij laminaat ook niet het geval te zijn, zolang de planken maar genoeg ruimte krijgen om te werken. Bewerk het hout ook na met vloerolie voor de duurzaamheid, mocht dat nodig zijn.

Visgraat pvc vloer

Hoe graag je ook een natuurlijk materiaal hebt liggen, schrijf kunststof nog niet helemaal af. Het is namelijk een ontzettend praktisch alternatief. Het kan er precies zo uitzien als hout en ook zo aanvoelen. Dat maakt een visgraat pvc vloer zo aantrekkelijk. Plus het feit dat je dit materiaal ontzettend goed met vloerverwarming kunt combineren. Rondlopen op blote voeten of sokken wordt hiermee een ware verademing.

Daarnaast heeft deze kunststof een geluiddempende werking. Dat is al helemaal handig wanneer je enthousiaste koters in huis hebt! Zeker je buren zullen je deze keuze in dank afnemen.

Gietvloer

Heb je al een onderbodem die helemaal waterpas is? Dan kun je de bovenlaag er gewoon overheen gieten! Er komt in dat geval een epoxylaag van de door jou gewenste kleur overheen te liggen. Die zal uiteindelijk stollen en een stevige vloer opleveren die behoorlijk onderhoudsvriendelijk is. Natuurlijk kan er een keer een kras op ontstaan of een andere beschadiging. Zeker wanneer die opstapelen, los je dat op door er gewoon nog een laagje overheen te gieten.

Wat past het beste bij jouw woning? Ontdek de vele mogelijkheden nu zelf en maak je keuze!