Onderzoek reischeck.nl: 6 populaire bestemmingen voor een vliegvakantie

Europa’s charme schuilt in haar diversiteit. Van zonovergoten stranden tot majestueuze fjorden, het continent biedt een schat aan unieke reiservaringen. Eén ding is zeker: er zijn bestemmingen die gewoonweg niet overgeslagen mogen worden. Recentelijk heeft de website reischeck.nl onderzoek gedaan naar de mooiste vliegbestemmingen. Laten we beginnen met het schilderachtige Portugal, een land van Fado-muziek en adembenemende kustlijnen. Dan is er het eeuwenoude Griekenland met haar rijke mythologie en prachtige eilanden. Turkije kruist Azië en Europa en betovert met haar unieke cultuur en architectuur. Het eiland Malta verleidt met zijn historische tempels en azuurblauwe wateren. Bulgarije biedt een mix van prachtige stranden en indrukwekkende berglandschappen. En tenslotte is er Noorwegen, het land van het noorderlicht en imposante fjorden. Duik met ons mee in deze zes bestemmingen en ontdek wat Europa te bieden heeft!

1. Portugal

Samen met Spanje deelt Portugal het Iberisch Schiereiland. U kunt er uitstekend terecht voor een luie strandvakantie of een verkwikkende wandeling in bergen, dalen en heuvels. En wat dacht u van rondstruinen in schilderachtige dorpen, bruisende steden en op kleurrijke markten. Daarna doet u zich zittend op een terras bij de laatste zonnestralen van de dag te goed aan een geroosterd visje, een geurige stoofschotel en een glas wijn. Portugal heet u een zeer hartelijk en warm welkom.

2. Griekenland

Griekenland behoort al jarenlang tot de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlandse en Belgische toeristen. Jaarlijks vliegen ongeveer een half miljoen Nederlanders en zo’n driehonderdduizend Belgen naar Griekenland. Reisdoel is in de meeste gevallen de zonovergoten Griekse eilanden zoals Kreta, Kos, Corfu en Rhodos. Alle ingrediënten voor een goede zonvakantie zijn aanwezig in Hellas, zoals de Grieken hun land ook graag noemen. Zon, stranden, veel kilometers aan kustlijn, een lekkere keuken en een roemruchte geschiedenis maken het land zo populair als vakantiebestemming. De Grieken weten met hun charmes de toeristen een uitstekend vakantiegevoel te geven, waardoor de meeste bezoekers aan Griekenland meerdere keren teruggaan naar Griekenland.

3. Turkije

Een vakantie naar Turkije is meer dan zon zee en strand! Wist u dat Turkije vroeger ‘kleine Azie’ genoemd werd? Of dat de Turkse keuken op de derde plaats staat in de culinaire wereldranglijst? U zult versteld staan van de veelzijdigheid die Turkije te bieden heeft. Kiest u voor Turkije als vakantiebestemming, dan kiest u niet alleen voor de zon, de zee en prachtige stranden, maar ook voor cultuur, avontuur, authenticiteit en rust in ongerepte natuur. Wanneer u meer te weten wilt komen over dit prachtige vakantieland.

4. Malta

Malta bestaat eigenlijk uit vijf eilandjes, waarvan Malta, Gozo en Comino belangrijk zijn voor ons. Deze eilandengroep is gelegen ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië, dus midden in de Middellandse Zee. Malta is ook genieten van het milde klimaat met vele uren zonneschijn en weinig of geen regen gedurende de helft van het jaar. Azuurblauwe kusten met spleten, kloven, holen en grotten maken van Malta een paradijs voor duikers. Wil je genieten van de zon en de zee? Bezoek dan dit prachtige eiland!

5. Bulgarije

Sunny Beach (ook wel bekend als Zonnestrand) is gelegen aan de Zwarte Zee en is per definitie de populairste badplaats van Bulgarije. De toestroom van Nederlanders en Belgen neemt ieder jaar fors toe. En dat is logisch. Zo zijn er vele Nederlands en Belgische georiënteerde bars en clubs. Maar je kunt ook lekker loungen aan het 8 km lang gerekte fijne zandstrand. Over de gehele lengte bevindt zich een ruime boulevard met prima restaurants en overdag een markt. ‘s Avonds gaan de deuren open van de heftigste uitgaansgelegenheden, met Flowerstreet als centrum. Direct achter de boulevard bevinden zich zo’n 600 hotels. De meeste ervan zijn erg netjes, of zelfs net nieuw. Daarnaast zijn er in Sunny Beach ook tal van activiteiten te doen.

6. Noorwegen

Noorwegen is het land van fjorden, bergen, gletsjers, watervallen, rivieren en de leuke dorpjes. Naast de prachtige steden en de bezienswaardigheden in Noorwegen is ook de prachtige natuur voor veel mensen een reden een bezoek aan Noorwegen te brengen. Noorwegen heeft een heel divers landschap. Uitgestrekte hoogvlakten tot prachtige fjorden, bergen, bossen en zeer heldere (berg)meren. Vooral voor de toerist die van natuur en rust houdt is Noorwegen een absolute aanrader.
Bron: Dit onderzoek is gedaan door de reisblog reischeck.nl. Deze website informeer bezoekers over de mooiste reisbestemmingen en geeft tips voor het boeken van diverse soorten reizen (denk aan rondreizen, all inclusive vakanties en kindvriendelijke weekendjes weg naar een vakantiepark, camping of hotel. Wil je meer weten over deze reissite? Lees dan hier meer over reischeck.nl en maak kennis met het team. Je kunt contact opnemen met de klantenservice voor travel-gerelateerde vragen en aanvullingen voor de website.