Online studies vergelijken op kwaliteit en prijs

online studies vergelijken

Langzaam maar zeker vinden steeds meer activiteiten online via het internet plaats. De corona crisis van 2020 heeft daar nog een extra schepje bovenop gedaan en door de lockdowns, de nieuwe 1,5 meter maatschappij ervoor gezorgd dat mensen meer op afstand doen zoals thuiswerken, online boodschappen en producten bestellen maar ook het onderwijs op afstand kent een hierdoor explosieve groei.

Is onderwijs op afstand (e-learning) de nieuwe manier van leren?

Door de veelzijdigheid en de vele voordelen waren thuisstudies (e-learning) altijd al erg populair. Door onze nieuwe manier van leven is er nog meer vraag naar leren op afstand. Niet alleen basisscholen, middelbaar onderwijs, hogescholen en universiteiten geven meer les op afstand en passen hun lesaanbod hierop aan. Er zijn meerdere redenenen waarom onderwijs op afstand explosief groeit.

  1. Scholen geven les op afstand: Hierdoor worden verschillende online studie platformen ingezet en bieden scholen ondersteunende pakketten aan voor kinderen. Denk aan bijvoorbeeld Engels leren via Squla. Leren typen met een extra typcursus en of computercursussen om kinderen handiger te maken met computers en software.
  1. Bedrijven werken vanuit huis: Nu meer mensen vanuit huis werken groeit er ook vanuit deze hoek vraag naar online studies al dan niet vergoed door de werknemer of op eigen initiatief van het personeel. Mensen werken vanuit huis en kunnen daardoor makkelijker een thuisstudie volgen om hun vaardigheden op te schalen. 
  1. De economische dip heeft voor veel werkloosheid gezorgd: Hierdoor zijn veel mensen werkloos thuis komen te zitten. En groeit de vraag om iets nieuws te leren of om bijgeschoold te worden voor een nieuwe baan of carrière. 
  1. De wereld en technologie verandert continue: Technologie evolueert en dwingt het ons om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Het volgen van online cursussen is een goede manier om je vaardigheden te blijven ontwikkelen waardoor je meer waard bent in de arbeidsmarkt. 
  1. Meer dan ooit ZZP’ers en zelfstandigen zoals freelancers: Wanneer je voor jezelf werkt is het essentieel om steeds te blijven leren. Groei is essentieel en hoort gedeelte van je zakelijk succes te zijn. Jezelf waardevol maken voor klanten en uitblinken met speciale vaardigheden zorgt voor een sterke positie in de markt.

Zoals je ziet zijn er tal van redenen waarom een thuisopleiding op afstand volgen populair is. Zo heeft iedereen een eigen beweegreden om iets nieuws te leren, of dat nu een nieuwe taal, een masteropleiding is of een nieuwe interesse.

Online studie vergelijken op prijs en kwaliteit.

Met de groeiende vraag naar onderwijs op afstand, groeit ook het aantal aanbieders en opleiders van cursussen. Het aanbod wordt groter maar dit drukt ook de prijs van studies. Desalniettemin is het zaak om goed te kijken naar de kwaliteit van cursussen. 

Tussen het grote aanbod zitten veel bedrijven en mensen die snel geld willen verdienen met korte cursussen in de vorm van e-books, webinars, online studie portals etc. Deze zijn vaak te duur en leveren niet wat je nodig hebt. Het is dus belangrijk om goed te kijken welke studie je wilt volgen en waar je dit gaat doen. 

Zo kun je via www.studie24.nl allee online studie aanbieders en cursussen vergelijken op basis van prijs, soort studie en studieduur. Ook kun je er terecht voor een overzicht van populaire studies of gewoon om inspiratie op te doen over wat bijvoorbeeld nu de meest gevraagde vaardigheden zijn en welke banen een toekomstperspectief hebben.

Constante groei is onderdeel van jouw succes.

Ongeacht wat je ambities in het leven zijn is de mate van jouw persoonlijke succes afhankelijk van je eigen inzet. Ook wanneer je geen ambities hebt, zul je merken dat het leren van nieuwe dingen het leven alleen maar leuker maakt. 

Het opschroeven van je persoonlijke vaardigheden en ontwikkeling zit in de kleinste dingen. Dit kan echt van alles zijn en al heel dichtbij jezelf beginnen met bijvoorbeeld het perfectioneren van je Nederlands of Engels. Jezelf aanzetten tot verandering, stoppen met roken, minder drinken, gezonder eten, een sport beoefenen. Overal zit groei in dat direct leidt naar een leuker leven, wat je doel ook is. Wat je ook doet, start vandaag nog met het leren van iets nieuws! Het is de eerste stap naar een leuker leven.