Ook jij kunt besparen met de energievergelijker

energievergelijker

Je moet iedere maand een bepaald bedrag betalen aan je energieleverancier. Wellicht heb je je weleens afgevraagd of je niet te veel betaalt. Er zijn nog altijd mensen dat het niet nodig is om de energietarieven van energieleveranciers met elkaar. Ze denken ten onrechte dat alle energieleveranciers dezelfde gas- en stroomtarieven in rekening brengen. 

Grote verschillen mogelijk

De energieleveranciers mogen vanaf 2004, toen de energiemarkt werd geliberaliseerd, zelf hun stroom- en gastarieven bepalen. Feit is dus dat de energietarieven van de verschillende energieleveranciers behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je soms honderden euro’s per jaar besparen.

Natuurlijk hoef je niet zelf de energietarieven van energieleveranciers te vergelijken om een goedkopere energieleverancier te vinden. Het zoeken naar een andere energieleverancier doe je eenvoudig en snel op een website met een energievergelijker. Ga vandaag nog naar een website met een energievergelijker. Ongetwijfeld kun jij dan ook een behoorlijk bedrag besparen.

Energie vergelijken is heel eenvoudig

Stel je bezoekt een website met een energievergelijker. Energie vergelijken is dan heel eenvoudig. Hoe werkt een energievergelijker? Je vult je persoonlijke gegevens en gebruiksgegevens in. Vervolgens wordt op basis van jouw energieverbruik in de opgegeven regio de jaarkosten berekend. Er verschijnt een lijst met de verschillende energieleveranciers in beeld. De goedkoopste leveranciers staat bovenaan. Je kunt dus direct zien welke energieleverancier de voor jou voordeligste energieleverancier is.

Let niet alleen op de prijs

Overweeg je om over te stappen naar een andere energieleverancier? Natuurlijk is een lagere prijs voor de geleverde energie belangrijk. Aangeraden wordt echter om niet alleen te letten op de prijs. Belangrijk zijn ook het  overstapproces, de online dienstverlening, de facturering en de klantenafhandeling. Je moet energieleveranciers dus beoordelen op prijs en kwaliteit. Er zijn energievergelijkers die de verschillende energieleveranciers een kwaliteitsscore hebben gegeven. Zo kun je energieleveranciers heel eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit.

Overstappen is heel gewoon

Twijfel je om over te stappen naar een andere energieleverancier? Bedenk dat overstappen naar een andere energieleverancier heel normaal is. Je bent zeker niet de enige die dat doet. Jaarlijks maken in Nederland steeds meer mensen de overstap naar een andere energieleverancier. Het afgelopen jaar maakte maar liefst 1,7 miljoen mensen de overstap. Het zijn mensen die zich realiseren dat ze snel en eenvoudig een behoorlijk bedrag kunnen besparen.  Uit onderzoek blijkt dat er besparingen mogelijk zijn tot ruim 600 euro per jaar. Maak dus ook de overstap naar een andere energieleverancier.

Hoe overstappen werkt

Het overstappen naar een andere energieleverancier is heel eenvoudig. Je hoeft je alleen maar aan te melden bij je nieuwe energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Je hoeft dus niet zelf je energiecontract bij je huidige energieleverancier op te zeggen. Ook hoef je niet bang te zijn dat er tijdens de overstap plotseling geen gas en elektriciteit meer wordt geleverd.