Op deze manier kies je de boekhouder die bij je past!

boekhouder

Op dit moment telt Nederland ontzettend veel verschillende ondernemers. Er zijn in Nederland voornamelijk veel mensen ingeschreven als ZZP’er. ZZP staat voor zelfstandige zonder personeel. Echter, dit is natuurlijk ook gewoon een bedrijf waarbij de boekhouding gedaan dient te worden. Alle bedrijven dienen een eigen boekhouding bij te houden. Voor een aantal mensen is dit erg makkelijk om zelf te doen. Daarnaast kiezen een aantal ondernemers ervoor om hun boekhouding uit te besteden aan een externe partij. Wanneer je de boekhouding uitbesteed aan een externe partij, heb je de mogelijkheid om te kiezen uit allerlei verschillende soorten boekhouders. Om ervoor te zorgen dat jij de beste boekhouder kiest die daarnaast ook nog eens bij jou past, is het van belang dat je rekening houdt met de verschillende aspecten waarop je een boekhouder kunt selecteren. Voordat je in zee gaat met een boekhouder, dien je hem of haar vooraf natuurlijk eerst goed te leren kennen.

Een persoonlijke match

Ben je een ondernemer en ben je op zoek naar een boekhouder die jou kan helpen met het regelen van jouw boekhouding? Dan is het natuurlijk van belang dat je rekening houdt met het vertrouwen van een boekhouder. Om een boekhouder zijn of haar werk goed te laten doen, is het van belang dat je deze persoon volledig vertrouwd met jouw financiĆ«le gegevens. Voor een aantal ondernemers is dit vertrouwen lastig, bijvoorbeeld wanneer zij geen persoonlijke match zijn met de boekhouder. Het is dus voorafgaand aan de samenwerking met de boekhouder belangrijk dat er een persoonlijke match is. Hierdoor is de kans van slagen vele malen groter. 

Ervaring van de boekhouder

Naast dat het belangrijk is dat jouw boekhouder goed bij jouw persoonlijkheid past, is het natuurlijk ook van belang dat de boekhouder voldoende ervaring heeft. Het is niet verstandig om in zee te gaan met een boekhouder zonder ervaring. Wanneer je ervoor kiest om toch in zee te gaan met een boekhouder zonder ervaring, is de kans groter dat er meerdere fouten gemaakt gaan worden. Kortom, kies voor een boekhouder met een brok ervaring. De kans is hierdoor groter dat deze persoon jou het best van dienst kan zijn.

Verschillende sectoren

Wanneer je een ondernemer bent, is het natuurlijk van belang dat de boekhouder jou kan helpen met de verschillende aspecten van jouw bedrijf. Echter, er zijn veel verschillende sectoren waar jouw bedrijf zich in kan bevinden. Als je op zoek gaat naar een boekhouder die bij jou past, is het prettig als hij of zij ervaring heeft in jouw specifieke vakgebied. In iedere sector zijn er namelijk andere regels waar jij je als ondernemer aan dient te houden. Het is van belang dat de boekhouder deze regels ook kent. Hierdoor worden onnodige fouten voorkomen. Echter, in veel gevallen is het ook niet verstandig om jouw boekhouding door een kennis te laten verzorgen. Hierdoor kunnen er misvattingen ontstaan over het tarief van de boekhouder. Daarentegen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit tarief vooraf vast te leggen, bijvoorbeeld in een contract.