Opleidingen vergelijken: Persoonlijke ontwikkeling

Afgelopen jaren zijn trainingen voor de persoonlijke ontwikkeling ongekend populair geworden. Dit komt niet alleen omdat het misschien van ons wordt gevraagd (via het werk), maar ook omdat onze economie en technologie enorm snel veranderd. Dit vraagt van ons om onszelf te blijven ontwikkelen en ervoor te zorgen dat je op hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Een aantal belangrijke opleidingen, lees je hieronder!

Slim en effectief werken

Doordat de werkdruk in Nederland steeds hoger komt te liggen, is het belangrijk dat je dit op zowel persoonlijk als werkvlak dit goed kunt bijhouden. Door slim en effectief te werken bespaar je tijd wat je vervolgens weer aan belangrijkere zaken kunt besteden. Een  training die je bijvoorbeeld kunt volgen is mindmapping, een creatieve vorm van al je ideeën op papier zetten. Ook een training time management kun je helpen om een goed overzicht in je uren te maken om zo de werkdruk te verminderen en hogere productiviteit te bieden op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Train2work biedt een ruime selectie aan opleidingen die je helpen je werk gemakkelijker te maken en zo jezelf te blijven ontwikkelen.

Communiceren en samenwerken

Er wordt niet voor niets vaak geroepen “de communicatie is de sleutel tot succes” want ook op werkgebied is het belangrijk om bewust te worden van de verschillende communicatiestijlen. Door een opleiding te volgen op dit gebied kun je door middel van een schrijftraining je taalvaardigheid verbeteren, maar er zijn op dit gebied ook diverse trainingen om bijvoorbeeld feedback te geven en te ontvangen. Al deze trainingen zijn niet omdat je nog niet kunt communiceren, maar dit zijn alleen extra tools om jezelf te ontwikkelen en beter te worden in je eigen vakgebied.

Vitaal en gezond werken

Een gezonde geest is belangrijk om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Een vitaliteitstraining zorgt ervoor dat je een goede balans kunt vinden tussen werk en privé. Je kunt hiervoor opleidingen volgen op het gebied van burn-outs voorkomen, maar ook een training voor een gelukkiger leven. En nee, je zult niet meteen het perfecte leven krijgen maar je gaat hierbij wel stil staan bij wat belangrijk is en dit geeft een steuntje in de goede richting om zelf hier je keuzes in te maken. Kortom: door deze extra tools kun je er ervoor zorgen dat je optimistisch en met minder stress de dag kunt beginnen.


Bron: https://www.train2work.nl