Prepaid telefoons

Wil je graag een prepaid telefoon bestellen? Dan ben je op onze website aan het juiste adres. Via onze website kun je gemakkelijk en snel verschillende smartphones met elkaar vergelijken. Het is een goed alternatief voor een smartphone met abonnement. Prepaid telefoons zijn er in verscheidene soorten en maten. Je kunt verschillende modellen bestellen. Hieronder volgt een handige tabel met daarin verschillende webshops.

WinkelLink
BolCheck de telefoons
CoolblueCheck de telefoons

Wil je liever een telefoon bestellen, maar wil je ook hier ook een abonnement bij? Kijk dan op de andere pagina waar je mobiel abonnement vergelijken kunt.

Wat zijn prepaid telefoons?

Met een prepaid telefoon zet je altijd van tevoren krediet op je telefoon. Dat betekent dat je je ‘abonnement’ van tevoren alvast bekostigt. Je kunt je tegoed kopen via je provider of je kunt een kaartje ophalen in de supermarkt. Zodra je tegoed op is, betekent dit dat je niet meer kunt bellen. Ook kun je niet meer sms’en en internetten. Wel kun je nog gewoon gebeld worden. De tarieven per minuut, sms en MB zijn vaak iets hoger dan bij een abonnement. Toch kunnen prepaid telefoons zeker een goede keuze zijn. Hieronder volgen enkele andere opties met betrekking tot prepaid telefoons.

Tegoed is doorgaans onbeperkt houdbaar

Wil je graag een prepaid telefoon bestellen en neem je hier tegoed bij? Dan is het tegoed in de regel onbeperkt houdbaar. Als voorwaarde wordt vaak wel gesteld dat de telefoon minimaal een keer per half jaar gebruikt wordt. Je zult dus een uitgaande oproep moeten doen of je zult iemand moeten sms’en. Zo weet je provider dat je telefoon nog actief is. Check altijd de voorwaarden van de aanbieder, zodat je exact weet hoe lang het tegoed houdbaar is.

Prepaid internet

Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor prepaid internet. Je kunt hierbij betalen per MB, maar je kunt ook kiezen voor een internetbundel voor een bepaalde tijd. Beide internetvormen kennen natuurlijk een aantal voor- en nadelen. Een internetbundel voor een bepaalde tijd is vergelijkbaar met de internetbundels voor smartphoneabonnementen. Als je per MB betaalt, kan het vrij hard gaan met je internetbundel. Ga dus goed na wat je nodig hebt. Als je vaak op Wi-Fi surft, kan zo’n bundeltje wel handig zijn.

Hoe werkt het dataverbruik?

Het dataverbruik kan natuurlijk flink verschillen per prepaid telefoon. De providers kunnen hun tarieven namelijk zelf bepalen. Je kunt echter rekening houden met de volgende normen. Bepaalde aanbieders zullen een hoger tarief rekenen, terwijl andere aanbieders juist een lager tarief rekenen:

 • E-mail openen of versturen met alléén tekst: 10 KB;
 • E-mail openen of versturen in HTML: 50 KB;
 • Internetpagina bezoeken: 250 KB;
 • Radio beluisteren via je telefoon: 2000 KB per minuut;
 • MP3 downloaden: 4000 KB;
 • Youtube of een andere videostreamingsdienst: 8000 KB per minuut;
 • WhatsApp-berichtje sturen: 1-2 KB per berichtje.

Kosten prepaid tegoed

De kosten voor prepaid tegoed voor prepaid telefoons kunnen flink uiteenlopen. Je hebt kaartjes voor een tientje, maar je kunt ook kiezen voor kaartjes van 20 euro. Dat is afhankelijk van jouw eigen keuze. Soms kun je genieten van leuke aanbiedingen, waarbij je dubbel tegoed ontvangt van je provider.

Prepaid telefoons vergelijken: dit zijn de voordelen

Wil je graag prepaid telefoons vergelijken? Dan is het belangrijk dat je prepaid telefoons vergelijkt op verschillende punten. Voordat wij hieraan toekomen, is het belangrijk om te weten wat de voordelen zijn van prepaid telefoons. Dat zijn de volgende voordelen:

 • Keuze uit talloze modellen;
 • Geschikt voor ieder budget;
 • Je gaat nooit over je budget heen;
 • Ideaal voor kinderen.

Prepaid telefoons vergelijken: hier op letten

Als je prepaid telefoons vergelijken gaat, is het belangrijk dat je let op verschillende zaken. Wat vind je belangrijk? Wil je graag een smartphone van een bepaald merk? Of wil je bijvoorbeeld een goede camera? Hieronder volgen enkele mogelijkheden.

Welke merken zijn er?

Er zijn verscheidene merken waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er enkele budgetmodellen die slechts een paar tientjes kosten, maar er zijn ook prepaid telefoons die meer dan 1.000 euro kosten. Zo hebben Apple en Samsung een aantal dure smartphones. Nokia heeft daarentegen een aantal klassieke telefoontjes die vrijwel niets kosten.

Stel een budget vast en betaal niet te veel

Als je prepaid telefoons vergelijken en bestellen wilt, is het belangrijk dat je een budget met jezelf afspreekt. Op die manier weet je namelijk dat je nooit te veel betaalt. Waar heb je je smartphone voor nodig? Is het alleen voor af en toe bellen? Dan is een goedkoop model meer dan prima.

Prepaid telefoon met camera?

Wil je graag een prepaid telefoon bestellen die ook beschikt over een goede camera? Dan kan dat natuurlijk. Er zijn talloze modellen met een goede camera. De prepaid telefoons met écht goede camera’s zijn natuurlijk wel iets duurder. Je zult er dus wel een beetje budget voor over moeten hebben.

Welke functies zijn er nodig?

Prepaid telefoons kunnen beschikken over verscheidene functies, maar het is voor belangrijk om te weten wat jij precies belangrijk vindt. Vind jij het noodzakelijk dat je toestel beschikt over een bluetooth-functie om bestanden uit te wisselen? Of wil je graag apps kunnen downloaden?

4G-verbinding?

De meeste prepaid telefoons beschikken ook over een 4G-verbinding. Dat houdt in dat je kunt beschikken over razendsnel internet. Het is vele malen sneller dan de 3G-verbinding. Als je een prepaid telefoon bestellen gaat, is het belangrijk dat je hierop let. Met een 4G-verbinding kun je snelheden behalen tot wel 225 Mbps. Dat is vrij snel op een smartphone en dat is natuurlijk wel zo prettig als je iets wilt opzoeken op het internet. Internetten op prepaid is vaak wel iets duurder dan bij een smartphone met abonnement. Als je dus echt voordelig wilt internetten, kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een abonnement.

Simlockvrij?

Gelukkig zijn de meeste prepaid telefoons simlockvrij. Dat betekent dus niet dat je gebonden bent aan een bepaalde provider. Je kunt dus tussendoor ook wisselen van provider als je dat graag wilt. Controleer van tevoren goed of je smartphone simlockvrij is.

De beste prepaid telefoons op een rij

Er zijn natuurlijk talloze prepaid telefoons waar je uit kunt kiezen, maar welke is nou beste? Helaas is daar geen eenduidig antwoord op te geven, omdat dit namelijk ook sterk kan verschillen per persoon. Sommige mensen kiezen namelijk het liefste voor een Android-telefoon, terwijl anderen juist liever kiezen voor een smartphone van Apple. Ook zijn er traditioneel natuurlijk een aantal Nokia-fans of zijn er mensen die houden van Huawei. Je zult dus zelf een goede keuze moeten maken.

Tip: Toch liever een abonnement? Check de beste iPhone 12 deals.

Wat helpt is dat je in eerste instantie alvast een budget vaststelt. Vervolgens kun je nagaan welk besturingssysteem je graag wilt en tot slot kun je nog kiezen uit bepaalde functies. Op die manier verklein je het aanbod nogal en kun je gemakkelijk een prepaid telefoon bestellen die bij jou past.

Voordelen prepaid telefoon bestellen

Een prepaid telefoon bestellen kent natuurlijk meerdere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een smartphone met abonnement. Echter kennen prepaid telefoons ook nadelen. Hieronder volgt een overzicht met de voor- en nadelen van prepaid telefoons bestellen.

Voordelen

 • Beperkte financiële risico’s;
 • Je komt nooit voor onverwachtse kosten te staan;
 • Keuze uit talloze aanbieders;
 • Geen maandelijkse vaste lasten;
 • Geen contracten die lang doorlopen;
 • Veel flexibiliteit, waarbij je gemakkelijk kunt wisselen tussen provider;
 • Ook erg geschikt voor kinderen.

Nadelen

 • Bellen en sms’en is vaak duurder met prepaid ten opzichte van een abonnement;
 • Zodra je beltegoed op is, is het ook echt op;
 • Voor losse prepaid telefoons zal je wat geld in moeten leggen. De hoogte daarvan verschilt per toestel, maar kan soms in de honderden euro’s lopen.

Het alternatief: smartphone met abonnement

Als alternatief voor prepaid telefoons kun je natuurlijk ook kiezen voor een smartphone met abonnement. Dit kent natuurlijk ook zijn voor- en nadelen. Hieronder volgt een kort overzicht.

Voordelen

 • Geen eenmalige hoge kosten. Dat is wel het geval als je een smartphone loskoopt;
 • Het is laagdrempelig om te kopen, omdat je geen hoge investering hoeft te doen;
 • Keuze uit talloze abonnementsvormen en providers;
 • Ruime keuze uit smartphones van de meest uiteenlopende merken.

Nadelen

 • Indien de toestelwaarde hoger is dan 250 euro, ontvang je een BKR-registratie;
 • Je zit voor een langere periode aan een abonnement vast, waar je niet zomaar onderuit kunt.

Prepaid telefoons bestellen voor kinderen is ideaal

Prepaid telefoons bestellen voor kinderen is ideaal. Daarmee voorkom je namelijk ongewenste hoge kosten. Hoeveel ouders is het wel niet overkomen dat een van de kinderen ver over het verbruik van de smartphone heen zaten? Als gevolg was er een torenhoge rekening. Je kunt dat gemakkelijk voorkomen met behulp van prepaid telefoons. Zodra het beltegoed op is, het ook echt op. Je zoon of dochter kan nadien dan weer wachten totdat zijn nieuwe maand begint of tot wanneer jij als ouder weer een nieuw kaartje geeft.

Prepaid telefoons bestellen voor vakantie is ideaal

Ook voor op vakantie zijn prepaid telefoons ideaal. Als je je eigen smartphone met eigen prepaidkaart gebruikt in bepaalde landen, zal je mogelijk uitkomen op erg hoge kosten. Zodra je dan een extra telefoontje hebt, kun je hier een lokale simkaart kopen. Je kunt dan vooralsnog bellen en sms’en of internetten als je dat graag wilt.

Keuze uit verschillende aanbieders

Je hebt natuurlijk niet alleen een geruime keuze uit telefoons waar je uit kunt kiezen. Je hebt namelijk ook nog ontzettend veel keuze uit providers. Wil je graag een prepaid-kaartje van Vodafone of toch liever van KPN? Of wil je een simkaartje van het budgetmerk Lebara? Er zijn gelukkig talloze mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en je daarmee kun je altijd kiezen voor een provider die past bij jou en je verbruik.

Welke simkaart heb ik nodig?

Er zijn natuurlijk talloze smartphones en prepaid telefoons waar je uit kunt kiezen. De ietwat oudere modellen beschikken nog over een groot simkaartje, terwijl de meest nieuwe prepaid telefoons erg kleine simkaartjes hebben. Er zijn verscheidene prepaidkaarten: de gewone simkaart, mini-sim, micro-sim en nano-sim. De nano-sim is de kleinst mogelijke simkaart en gaat in de duurdere smartphones. Als je prepaid telefoons vergelijken en bestellen gaat, is het van belang dat je controleert welk kaartje je precies nodig hebt. Je kunt deze er dan eventueel direct bijbestellen.

Prepaid telefoon aanbiedingen

Als je prepaid telefoons vergelijken gaat, kun je genieten van talloze scherpe aanbiedingen. Zo kun je onder andere kiezen voor aanbiedingen als het gaat om prepaid telefoon merken, maar ook kun je vaak voordelig prepaidkaartjes kopen. Zo krijg je weleens dubbel beltegoed bij bepaalde aanbieders en daarmee kun je extra voordelig bellen en internetten. Je kunt via onze website gemakkelijk prepaid telefoons vergelijken voor de beste deal.

Online prepaid telefoons vergelijken gebeurt altijd onafhankelijk

Als je via onze website prepaid telefoons vergelijken gaat, dan kun je ervan verzekerd zijn dat dit altijd onafhankelijk gebeurt. Dat houdt dus in dat je gemakkelijk online kunt vergelijken, zonder dat wij afspraken hebben gemaakt met fabrikanten. De prijzen die je op onze website ziet, zijn dus ook de actuele prijzen zoals je deze terugvindt op de websites van de verschillende aanbieders.

Controleer de voorwaarden van de fabrikant

Als je prepaid telefoons vergelijken gaat, is het natuurlijk ook altijd nog even belangrijk dat je de voorwaarden van de fabrikant controleert. Hierin staat immers omschreven hoe het toestel werkt en hoe een prepaid kaartje precies werkt. Ook de kosten zijn hierin opgenomen. Het is dus altijd belangrijk dat je dit nog even nagaat. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Heb je nog enkele vragen over prepaid telefoons?

Heb je nog vragen of prepaid telefoons? Of heb je nog vragen en/of opmerkingen over het gebruik van onze website? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar en helpen wij jou natuurlijk graag met al je vragen. Heb je een foutje gezien op onze website? Dan vernemen wij dit uiteraard. Wij passen eventuele foutjes dan zo spoedig mogelijk aan. Alle gegevens worden verwerkt conform de AVG-wetgeving: alle gegevens die je verstuurd via ons contactformulier of via onze vergelijkers zijn veilig bij ons.