Private lease: de voor- en nadelen op een rij!

private lease voordelen en nadelen

Met private lease is het mogelijk om voor een vast maandbedrag te rijden in een nieuwe auto. Dit biedt veel voordelen, maar zoals altijd zitten daar ook nadelen aan verbonden. Wil je weten wat de belangrijkste voordelen en nadelen zijn? Een waarop je moet letten bij een private leasecontract afsluiten? Je leest het in onderstaand artikel!

Leasen of kopen?

De laatste jaren is private lease flink gestegen in populariteit. Geheel logisch, want een auto lease is vaak een goed alternatief voor kopen. Zeker als je geld moet lenen voor een nieuwe auto, dan ben je bij veel private lease aanbieders goedkoper uit. Op het moment dat je voldoende spaargeld hebt is leasen vaak duurder. De goedkoopste optie is nog altijd het kopen van een tweedehands auto.

Twijfel je over private leasen? Lees dan onderstaande voor en nadelen. Na het lezen overtuigd van private leasen? Vergelijk dan goed alle aanbieders en ga op zoek naar een goede private lease aanbieding. Via deze link kan je eenvoudig private lease aanbieders vergelijken.

Voordelen van private lease

  • Inzichtelijke kosten. Een groot voordeel van private leasen is dat alle autokosten erg inzichtelijk zijn. Zo weet je maandelijks precies hoeveel je kwijt bent aan autokosten.
  • Goedkoper dan lenen. Is het nodig om een lening af te sluiten om een nieuwe auto te kopen? Dan is het vaak goedkoper om te kiezen voor private lease. 
  • Geen spaargeld nodig. Heb jij wél een vast inkomen, maar geen spaargeld? Dan is private lease een interessant optie om toch in een nieuwe auto te rijden.
  • Geen onverwachte kosten. Een ander groot voordeel van een lease auto is dat je nooit te maken krijgt met onverwachte kosten. Je hoeft je namelijk niet druk te maken over onverwachte rekeningen voor onderhoud.

Nadelen van private lease

  • Kosten bij contractbreuk. Mocht je om een of andere redenen onder het leasecontract uit willen komen? Dan lukt dat haast nooit zonder gevolgen. Vaak is een contractbreuk erg kostbaar.
  •  Kan goedkoper. In sommige situaties kan private lease goedkoop zijn, echter is dit niet altijd de goedkoopste vorm van autorijden. Een goedkope occasion kopen en deze zo ver mogelijk “oprijden” is vaak de goedkoopste optie.
  • Invloed op hypotheek. Wil je nog een hypotheek afsluiten? Dan is het afsluiten van een private lease contract een slecht idee. De maximale woonlasten worden namelijk vermindert met 65% van het maandelijkse leasebedrag als de bank een hypotheek berekening maakt.

Duur bij weinig kilometers. Een auto leasen is vaak minder interessant als je weinig rijd. De vaste lasten van de leaseauto lopen gewoon door, ook als je minder kilometers maakt.