Privé detective inhuren: Wat zijn de voordelen?

Het inhuren van een privé detective kan om verschillende redenen, aangezien het werk van een privé detective vrij uitgebreid is. Niet alleen ondernemers, maar ook veel particulieren huren tegenwoordig een privé detective in. Waarom? Je kunt hieronder nagaan wat de verschillende voordelen zijn van het inhuren van een privé detective.

Wat is een privé detective?

Een privé detective is een detective die zeer discreet te werk gaat op moment dat er problemen zijn in de werk- of privésfeer. Dergelijke detectives zijn meestal beter in staat je te helpen dan een politie. De meeste privé detectives werken met zaken als stalking, vermissing, cybercrime, ziekteverzuim, overspel, alimentatiefraude, oplichting, bedrijfsfraude, woonfraude, zorgfraude, diefstal of afpersing.

Voordeel 1: Direct contact

Als opdrachtgever ben je de eerste die geïnformeerd wordt op moment dat de privé detective resultaten binnen heeft. Bij de politie is dit niet het geval, aangezien je slechts gebeld wordt als het gaat om een relevante zaak en hoeveel de recherche je wil vertellen. Wil je direct informatie binnen krijgen, dan is het inschakelen van een privé detective het slimste slim idee.

Voordeel 2: Bewijs achterhalen

Heb je bewijs nodig, dan is het inschakelen van een prive detective verstandig. Een privé detective kan namelijk bewijsmateriaal achterhalen en vastleggen. Bij veel gerechtelijke procedures zijn dergelijke bewijzen namelijk zeer waardevol, zeker als het gaat om het nemen van een eerlijke beslissing.

Voordeel 3: Voldoende tijd en aandacht

De politie heeft meestal voldoende te doen en zal dus minder tijd kunnen besteden aan het volledig behandelen van je zaak. Hier komt vaak een gebrek aan opgeleid personeel bij, waardoor je nog meer moet wachten tot je wat hoort van de recherche. Bij een privé detective kan je een uitbundig onderbouwd dossier verwachten met alle relevante informatie. Er wordt namelijk 100% volledig gefocust op elke klant.

Voordeel 4: Kan méér dan het OM

Een privé detective is in staat meerdere dingen te doen in vergelijking met het OM. Dit komt omdat een privé detective in ogen van de wet als normale burger gezien wordt, waardoor de privé detective zich niet aan bepaalde eisen moet houden. Het gaat voornamelijk om eisen voor verschillende onderzoeken, waarbij een privé detective wél meer informatie kan verschaffen dan het OM.

Voordeel 5: Goed in ondervragen

De meeste privé detectives zijn goed en ervaren in het ondervragen van personen. Het is niet moeilijk om de juiste woorden te vinden om iemand te overtuigen of te ondervragen als je privé detective bent. Hier komt nog bij dat een privé detective vaak zeer inventief is. Ook deze eigenschap draagt bij aan het verkrijgen van de juiste onderhandeling skills.

Voordeel 6: Discreet

Elke privé detective gaat discreet te wijze. Het is namelijk de bedoeling om achter de waarheid te komen, waardoor een privé detective altijd neutraal blijft. Een privé detective is volgens de wet verplicht om de informatie die ze hebben ontdekt niet te delen, waardoor een goede privé detective de privacy van klanten op nummer één heeft staan.